Les entitats socials catalanes demanen al govern català més inversió social en època de crisi

Més de 1.700 persones hauran passat pel III Congrés del Tercer Sector Social


Les entitats socials catalanes van demanar dijous al govern català més inversió social en època de crisi durant la inauguració del III Congrés del Tercer Secor Social de Catalunya que se celebra al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i que organitza la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. La presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, va remarcar que "en una situació tan difícil, retallar la despesa social només pot fer que més gent es vegi abocada a l'exclusió social i que ens precipitem cap un escenari de conflictivitat social" i ha ressaltat que "la inversió social ha de seguir sent una prioritat per a totes les administracions".

Durant la inauguració del III Congrés del Tercer Sector Social també hi ha intervingut el president de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable senyor Artur Mas que ha volgut destacar que "el govern català farà una clara aposta per enfortir la feina del les entitats socials en l'actual situació econòmica que viu el país". La inauguració del III Congrés del Tercer Sector Social també ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de Barcelona, l'excel·lentíssim senyor Jordi Hereu, el portaveu del goven català, el senyor Francesc Homs i el president de la Diputació de Barcelona, l'excel·lentíssim senyor Antoni Fogué.
 
La conferència inaugural del Congrés ha anat a càrrec de la exvicepresidenta de la regió italiana d'Emilia Romanya, Vera Zamagni i l'expresident de la Generalitat de Catalunya, el Molt honorable senyor Jordi Pujol que ha volgut lloar la feina de les entitats catalanes i ha defensat que "la gent no pot desentendre's de la gent".
Durant la jornada d'avui s'ha presentat l'Anuari 2011 del Tercer Sector Social, una recerca biennal de la Taula del Tercer Sector i l'Observatori del Tercer Sector que mostra l'evolució de les entitats no lucratives que treballen en el camp social. L'edició d'enguany, amb un enfocament qualitatiu, presenta alguns reptes de les organitzacions socials catalanes: prioritzar els camps d'actuació per afrontar la limitació de recursos, reforçar el treball en xarxa, augmentar la implicació de la base social, integrar nous perfils de voluntariat, consolidar el desenvolupament professional dels equips, mostrar el valor afegit del sector, consolidar la vertebració i millorar la relació amb l'Administració i els altres agents socials.
A la cloenda del Congrés de demà divendres 25 de març, hi intervindrà l'Honorable Senyor Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família. L'escriptor Màrius Serra llegirà el Manifest final del III Congrés del Tercer Sector Social. Aquest manifest recollirà les sis demandes següents: mantenir la inversió econòmica en polítiques socials, desplegar i aplicar les noves lleis socials aprovades, impulsar polítiques ambicioses de lluita contra la pobresa, millorar els instruments de col·laboració amb les entitats del Tercer Sector, dotar d'un marc legal i financer les entitats del Tercer Sector i reconèixer el Tercer Sector com un agent social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article