Gatell: 'El gran repte per a les properes eleccions municipals és augmentar el nombre de dones alcaldesses i regidores'

La presidenta de l'Institut Català de les Dones reivindica una societat amb una participació activa de les dones en política


Segons Montse Gatell les mesures per fomentar la participació de dones a la política han permès a moltes dones demostrar la seva capacitat
La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha afirmat que "el gran repte per a les properes eleccions municipals és augmentar el nombre de dones alcaldesses, ja que només ocupen un 12,5% de les alcaldies, i un 29,4% de les regidories".

En el marc d'una conferència sobre "Dones i política" organitzada per l'Ajuntament d'Esplugues, la presidenta de l'ICD ha afirmat que "és una necessitat d'aprofundiment democràtic i justícia social aconseguir una societat en la qual les dones participin activament en la política en igualtat d'oportunitats respecte dels homes". I ha recordat que "durant molts anys la manca de dones en els òrgans de decisió i representació política ha significat que les seves demandes, interessos i necessitats no hagin estat representats ni defensats".
 
Montse Gatell ha destacat que "les mesures d'acció positiva per fomentar la participació de les dones a la política no són ni bones ni dolentes, sinó actuacions necessàries gràcies a les quals moltes dones han tingut l'oportunitat de demostrar les seves capacitats". Ha explicat que una de les raons que justifiquen l'existència d'aquestes mesures és que "vivim en una societat on els homes encara poden renunciar a determinades tasques i en canvi les dones han de conciliar".
 
Segons Gatell, "gràcies a mesures com la Llei d'Igualtat, que obliga a la paritat a les llistes electorals, els propers comicis municipals es plantegen amb moltes més dones". I ha valorat que "fa uns anys semblava molt difícil arribar a nivells de participació de dones com el del Parlament de Catalunya, que té actualment un 41,5% de diputades, i que està per davant del Parlament Europeu pel que fa a participació femenina".
 
La promoció de la participació de les dones en tots els àmbits, juntament amb la lluita contra la violència masclista i l'educació en la igualtat, és una de les línies estratègiques bàsiques de l'acció de l'Institut Català de les Dones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article