El Gimnàs Sant Pau tanca les dutxes per a persones sense llar perquè no rep el pagament de les subvencions

L’entitat recorda que “fa mesos” l’Ajuntament de Barcelona va aprovar ajuts per valor de 200.000 euros que no han arribat


El Gimnàs Social Sant Pau de Barcelona ha anunciat que tanca el servei de dutxes per a persones sense llar “per l’incompliment de l’Ajuntament en el pagament de les subvencions”.

Segons un comunicat que ha fet públic l’entitat, dijous vinent, 2 de novembre, aquest servei de dutxes i canvi de roba no obrirà les portes a les vuit del matí, com feia des de fa 42 mesos. Els responsables del gimnàs lamenten que més de 200 persones “es quedaran sense un dret universal” perquè la ciutat “no té capacitat d’absorbir aquesta demanda”. Alhora alerten que la situació “augmentarà el malestar” al barri del Raval. La subvenció que reclama l’entitat ascendeix a 200.000 euros, i els seus responsables recorden que els va ser atorgada “fa mesos”.

Segons expliquen des del Gimnàs Social, “des de fa setmanes” l’Ajuntament els assegura que el pagament “és imminent” o que l’ingrés es farà efectiu “en dos dies”, però els diners “no arriben al banc”. “I no podem seguir posant en risc els ingressos, i per tant la vida de les persones que estan treballant i donant serveis a l’activitat (treballadores, proveïdors de roba interior, de sabó, etc.)”, afegeix el text.

Alhora, els responsables del gimnàs subratllen que la setmana passada es va articular una caixa de resistència amb la qual s’ha pogut pagar “part de les nòmines” de la plantilla i la seguretat social d’octubre, però lamenten que no poden “seguir resistint” amb les aportacions de persones a títol individual.

Finalment, la nota lamenta la situació i afegeix: “Des de la cooperativa no podem permetre que les nostres treballadores i proveïdors segueixin patint les conseqüències d’una mala gestió municipal”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article