Escriure contra els prejudicis de cultura, creences i gènere

El llibre 'Un conte de la ciutat de Manresa' vol combatre'ls


Cinc usuaris del Centre de Dia de Salut Mental han escrit el llibre 'Un conte de la ciutat de Manresa' amb l'objectiu d'eliminar prejudicis de cultura, ètnia, creences o gènere. La història de cinc adolescents manresans de diferents països d'origen serveix per per il·lustrar que viuen en prejudicis semblants als que els malalts mentals han de suportar en primera persona com a conseqüència dels estigmes que provoca la seva malaltia.

Un altre objectiu del llibre és el de sensibilitzar sobre la cultura de l'apropament i de la coneixença entre persones independentment de les diferències. El llibre es podrà adquirir al Centre de Salut Mental d'Althaia. Darrere l'escriptura d'aquest llibre, hi hagut un treball intens per aprofundir en els aspectes que incorpora la narració com la diversitat de tradicions culturals o alguns episodis històrics com l'accident nuclear de Txernòbil. Per aquest motiu, durant el procés d'investigació els autors han contactat amb ONG, associacions de veïns i associacions d'immigrants. Alhora, han utilitzat l'ordinador i la impressora, han fet recerques per Internet, han après a treballar en parella i també a posar-se límits.

Pel director del Centre de Dia de Salut Mental, Pere Bonet, "és un orgull que les activitats sanitàries puguin arribar a donar fruits culturals com aquest llibre".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article