El futbol com a eina per a reeducar joves

L'Ajuntament de Vic i el FC Barcelona en faran una prova pilot


L'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, i el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, han acordat impulsar un projecte pilot que té com a objectiu fomentar el diàleg i reeducar a joves entre 10 i 16 anys a través del futbol. El projecte també s'implementarà a altres dos municipis catalans: Manlleu i Salt i la Universitat de Vic en farà la avaluació.

El projecte social Futbol 3 és una metodologia d'intervenció mai aplicada a Catalunya però que té un èxit reconegut a Colòmbia i Alemanya. Consisteix en posar en pràctica un mètode innovador que reeduca a través de l'esport i que es basa en el diàleg. Els jugadors i jugadores no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu sinó que també adquireixen confiança en ells mateixos i sentit de la responsabilitat.

Futbol 3 té tres fases:
Una discussió anterior al partit
Un partit de futbol
Una xerrada després del joc

El diàleg es converteix en una part del joc i no en un complement. Els temes de debat variaran d'acord a la organització i necessitats dels jugadors i aniran des d'un acord sobre regles especials sobre abordar temes socials rellevants com la ciutadania, la discriminació o la salut.

Algunes de les premisses establertes per la metodologia proposada pel FC Barcelona són, entre d'altres, l'obligatorietat del joc net i el foment del paper de la dona en l'esport.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article