La Marató recull 5,7 milions d’euros en una jornada en benefici de la salut sexual i reproductiva

El programa ha volgut visibilitzar problemes i malalties que afecten sobretot les dones i trencar silencis i estigmes


La Marató ha recaptat 5.705.395 d’euros en una jornada aquest diumenge en benefici de la salut sexual i reproductiva, segons la xifra final del marcador del programa solidari de 3Cat.

La Marató ha volgut visibilitzar aquest any problemes i patologies que afecten especialment les dones i els joves i trencar tabús i estigmes al voltant de la salut sexual i reproductiva.

La jornada ha comptat amb activitats arreu del territori, en què experts i testimonis han compartit coneixements i experiències per contribuir a divulgar, sensibilitzar i recollir fons per a la recerca. Una de les novetats de la 32a edició ha estat l’espai jove del Fòrum de Barcelona, amb actuacions de The Tyets, Figa Flawas, Mushka o Julieta, entre d’altres artistes.

Una altra de les activitats més populars és la ‘La marató per La Marató’, que organitzen a Girona anualment el Club d’Atletisme de Girona, els Bombers i l’Ajuntament. En total, es fan 37 voltes a un circuit urbà per completar el recorregut d’una marató (42,195 quilòmetres), on es poden veure efectius del cos de Bombers fent relleus amb l’equip d’intervenció.

Una altra iniciativa que compta amb molts adeptes és la mostra de tions solidària, que se celebra a l’escola Vitxeta, a Reus. Allà s’han aplegat més de cent tions de tota Catalunya per recaptar diners per a la Marató. L’exposició de tions es complementa amb espectacles de màgia, tallers i una cagada de tió.

Més de 3.000 activitats populars i solidària

Finalment, després d’una llarga jornada solidària, la Marató ha tancat el programa amb més de 5,7 milions d’euros recaptats, sumant els fons aconseguits per entitats i col·lectius que han organitzat més de 3.000 activitats populars i les aportacions recollides des de les seus telefòniques, per internet o enviaments bancaris; una xifra que es pot ampliar en les properes setmanes, ja que el 31 de març és quan es tancarà definitivament el marcador del programa de la plataforma 3Cat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article