Per Sant Jordi, llibres pels centres penitenciaris catalans

El BBVA, juntament amb Justícia, engeguen la campanya de recollida per fomentar la lectura


Les biblioteques dels centres penitenciaris de Catalunya seran les destinatàries d'una campanya de recollida de llibres, organitzada pel Banc Bilbao Biscaia - Argentària (BBVA) amb el lema "Aquest Sant Jordi, roses i llibres a la presó". La campanya, la primera d'aquestes característiques que s'organitza en l'àmbit de les obres socials de les entitats financeres, té per objectiu fomentar la cultura entre la població penitenciària.

La proposta del BBVA està adreçada bàsicament als seus clients, però també a la població en general, amb una doble intenció: ampliar el fons bibliogràfic de les presons i, alhora, trencar els estereotips carceraris. En el marc d'aquesta campanya, que es perllongarà fins al 23 d'abril, diada de Sant Jordi, es convida els ciutadans a donar els llibres que ja hagin llegit a qualsevol oficina de l'entitat bancària.
 
Un 40% de la població penitenciària de Catalunya estudia i llegeix
 

Cal destacar que gairebé un 40% de la població reclusa cursa algun tipus d'estudi, reglat o no reglat, dins del programa marc de planificació educativa en el medi penitenciari.
 
Els plans educatius que s'ofereixen a aquest col·lectiu inclouen des de cursos de català, castellà, llengua estrangera (anglès i francès) i informàtica a nivell inicial, i programes amb continguts de formació instrumental i educació secundària, fins a la preparació de les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys i estudis superiors i universitaris a distància. Per últim, els interns també tenen la possibilitat de participar en programes per adquirir competències per a la societat de la informació (informàtica i idiomes estrangers).
 
Un fons bibliogràfic de més de 100.000 títols
 

Un dels àmbits que més s'han reforçat els darrers anys als centres penitenciaris és la socioeducació. En aquesta línia s'ha elaborat un programa marc de biblioteques, les quals estan considerades en el medi penitenciari com a espais activadors i motivadors de processos d'aprenentatge i com a espais d'animació grupal i participativa. Les biblioteques actuen, així, com a centres de dinamització cultural i organitzen, entre altres activitats, tallers de lectura de premsa, jornades sobre la lectura, concursos literaris, llibrefòrums, clubs de lectura i exposicions de llibres sobre temes monogràfics. En l'actualitat, el fons bibliogràfic de les presons catalanes està format per més de 100.000 llibres i augmenta de manera constant amb diferents iniciatives.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article