El Departament i l'Obra Social de CatalunyaCaixa inicien el Programa Persones Cuidadores 2011

Aquest any s'incorporen a la Plataforma mitjançant activitats de Respir els familiars de nens i joves amb autisme


El proper dijous, 28 d'abril, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i el president de CatalunyaCaixa, Manel Rosell, signaran el conveni del Programa Persones Cuidadores per a 2011. El nou conveni s'inclou en el marc de la Plataforma Integral de Serveis a Cuidadors no Professionals de persones en situació de Dependència que es va crear el 2009 per desenvolupar actuacions adreçades a les persones cuidadores no professionals dins el marc del que s'estableix a la llei de la dependència.

El Programa Persones Cuidadores ofereix cursos de formació bàsica i específica per a la cura de persones amb dependència, grups d'ajuda mútua, serveis per a proporcionar respir a les persones cuidadores i l'opció de substitució domiciliària mentre dura la formació. Aquest any incorpora com a novetat una prova pilot d'Estades Respir per a familiars de nens i joves amb autisme.
 
Enguany es beneficiaran unes 1.500 persones que se sumaran a les més de 5.000 que s'han format des de la posada en marxa de la plataforma. En el mateix acte es lliuraran els certificats de formació de les persones cuidadores que han completat els cursos durant 2009-2010.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article