Arriba la trobada de famílies voluntàries amb gent gran a l’escola

'Amics de la Gent Gran' i el Col·legi Pare Manyanet promouen el Voluntariat en Família, una iniciativa pionera al país i a Europa


Aquest dissabte tindrà lloc al Col·legi Pare Manyanet de Barcelona la primera Trobada de Famílies Voluntàries amb gent gran vinculada a l'organització Amics de la Gent Gran, que aplegarà unes 30 persones grans i una trentena de famílies. Les famílies aniran a buscar a casa seva persones grans que viuen soles, i plegats compartiran una tarda de lleure als patis de l'escola, amb un concert de la Banda de Música del Col·legi i un berenar amb els pastissos que portaran les mateixes famílies. També s'hi sumaran persones grans de la Residència i Centre de Dia Les Corts, molt propera a l'escola.

Aquesta iniciativa, pionera al nostre país, és fruït del projecte anomenat 'Voluntariat en Família' que el Col·legi Pare Manyanet i la seva Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) va iniciar fa un any i mig, promovent que les famílies realitzin accions de voluntariat en el seu temps d'oci.

Educació en valors, alternativa d'oci familiar La família actua en equip i sumant les seves capacitats i habilitats, duu a terme una acció de solidaritat. D'aquesta manera la família viu l'experiència del voluntariat i els seus valors, com a font d'enriquiment personal i familiar, com a projecte educatiu i transformador. Esdevé una alternativa d'oci familiar que ens permet viure un temps de lleure amb sentit i altament enriquidor.

Enfortir la família, millorar la societat El projecte sorgeix de la voluntat de construir una societat més justa i humana, a partir de l'esforç col·lectiu de les famílies i a través d'accions de solidaritat, les quals, un cop desenvolupades, reverteixen en benefici de les famílies, com a experiència de creixement i enfortiment de la dinàmica i dels llaços familiars.

Activitats que proposa Voluntariat en Família

Voluntariat en Família a banda de col·laborar amb Amics de la Gent Gran també ho fa amb d'altres entitats, per tal de cooperar amb les seves propostes de voluntariat:
1. Fundació del Banc dels Aliments: participant en la campanya del Gran Recapte d'Aliments als supermercats propers a l'escola
2. Voluntariat ambiental “Projecte Rius”: neteja de rius de Catalunya
3. Banc Farmacèutic: campanya de recollida de medicaments a les farmàcies per a persones en exclusió social.
4. Activitats de voluntariat a l'escola per als avis i àvies de les nostres famílies: explicar contes als més petits, ajudar en l'hort de l'escola i en tallers de cosir.
El projecte rep el suport de l'Obra Social de la Fundació la Caixa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article