Comença el seminari 'Estratègies per la mobilització, participació i apoderament de la joventut gitana'

Es promourà la inclusió de la minoria gitana en el moviment de la joventut europea a través de 7 representants


El Departament de Benestar Social i Família ha rebut aquest dijous una quarantena de joves gitanos que assisteixen al seminari 'Estratègies per la mobilització, participació i apoderament de la joventut gitana', que se celebra a Barcelona del 25 al 30 de maig. Els participants del curs són joves líders gitanos de 7 organitzacions dedicades a la capacitació dels joves, la mobilització i l'educació no formal, procedents d'Alemanya, Bulgària, Hongria, Eslovàquia, Itàlia, Polònia i Espanya.

Durant la trobada, els assistents han pogut conèixer de primera mà com s'organitza el poble gitano a Catalunya i la relació que estableix amb les institucions del país. S'ha destacat la força associativa dels gitanos catalans i la tasca conjunta que duen a terme les entitats i el Govern de la Generalitat. Un treball que es tradueix en l'elaboració i l'execució del Pla integral del poble gitano a Catalunya, el document que traça les línies d'actuació del govern i que té l'objectiu de combatre les desigualtats que pateix la població gitana a Catalunya.
 
El seminari sobre 'Estratègies per la mobilització, participació i apoderament de la joventut gitana' s'emmarca en el programa Juventud en Acción i vol promoure la inclusió de la minoria gitana en el moviment de la joventut europea. La iniciativa té com a objectiu desenvolupar un enfocament global sobre el treball dels joves gitanos, per enfortir la cooperació i les relacions entre gitanos joves i les organitzacions de no-gitanos joves per desenvolupar nous projectes i sistemes de suport.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article