Els interins de centres penitenciaris catalans faran la neteja forestal del Cementiri de Collserola

L'acord és vàlid per als propers tres anys i afecta als interins en règim de semillibertat


El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) i Cementiris de Barcelona (CB) han signat un acord de col·laboració perquè els interns de centres penitenciaris catalans facin tasques de neteja forestal al Cementiri de Collserola durant els pròxims tres anys. El Conveni subscrit per ambdues institucions estableix que els interns en règim de semillibertat dels serveis exteriors del CIRE hauran de crear una franja de terreny lliure de vegetació al Cementiri de Collserola, que servirà com a zona de seguretat amb l’objectiu d’evitarla propagació d’incendis al voltant del recinte funerari. Aquesta zona de protecció tindrà una amplada de 25 metres.

Aquest encàrrec implicarà la neteja anual de prop de 198.000 metres quadrats al voltant del cementiri de Collserola i comportarà una ocupació mitjana de sis interns que treballaran amb mitjans mecànics. La biomassa resultant de la neteja de l’arbrat serà utilitzada per a l’arranjament dels parterres de l’interior del recinte.
 
El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció és l’empresa pública del Departament de Justícia que té com a objectiu fonamental la reinserció sociolaboral de les persones privades de llibertat, a través de la formació en oficis i el treball productiu.
 
Els seus serveis exteriors estan formats per colles externes d’interns en la fase final de la condemna que, per les seves característiques, tenen una oportunitat per treballar fora del centre penitenciari amb el propòsit d’aproximar al màxim les seves condicions laborals a les que es trobaran al mercat de treball, per tal de millorar la seva capacitat d’inserció sociolaboral. Aquests interns treballen en àmbits com el manteniment urbà, la neteja forestal, els trasllats o les reformes, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article