Terribas: 'Si només depenguessim de l'administració el país estaria infinitament pitjor del que està'

La periodista lamenta que sembli que les entitats del tercer sector només existeixin si surten als mitjans


La directora de TVC, Mònica Terribas, ha lamentat que sembli que les entitats socials només existeixin si surten als mitjans de comunicació. 'És greu que si no us donem visibilitat no us truquin', ha dit la periodista en una trobada amb la Taula del Tercer Sector. Segons ella, és clau donar visibilitat a la tasca d'aquestes organitzacions però encara més projectar 'què passaria al país si no existís el teixit associatiu'. A parer seu, 'si només depenguéssim de l'administració, el país estaria infinitament pitjor del que està'. Ha comentat també que la cadena catalana ha d'apostar en algunes ocasions per continguts de caire més comercial, com el Barça, per poder fer viables programes de servei públic.

Terribas ha estat la segona convidada d'un cicle d'esmorzars de la Taula d'entitats del Tercer Sector de Catalunya amb responsables de mitjans de comunicació. L'acte, amb el títol 'La responsabilitat social dels mitjans de comunicació a Catalunya', s'ha celebrat el matí d'aquest dimecres a la seu de l'ONCE, al carrer Sepúlveda de Barcelona.

La directora de TVC ha començat la seva intervenció lamentant que la societat actual tingui 'poca capacitat per veure projectes de manera col·lectiva'. Segons ella, prima l'individualisme i si no es fa front a aquesta tendència la societat tindrà cada vegada més problemes estructurals. En aquest punt, ha posat èmfasi en la responsabilitat dels mitjans públics per fer front a aquesta tendència.

No obstant això, Terribas ha parlat que en alguns casos la televisió catalana ha d'apostar també per alguns continguts de caire més comercial, com el Barça, per poder arrossegar audiència i fer viables programes de servei públic propers als valors que promouen les entitat del tercer sector, com 'Polseres vermelles', 'L'endemà' o 'Banda ampla'.

Mònica Terribas ha dit que és 'greu' que algunes entitats tinguin la sensació que si no surten per la televisió la gent no s'hagi d'adreçar a elles. A parer seu, és molt necessari no només fer visible la feina que fan sinó també projectar a la societat'què passaria al país si no existís el teixit associatiu'. Segons ella, 'no tindríem país' i ha dit que els responsables polítics ho saben però que cal que també ho sàpiga la societat. En aquest punt, ha recordat que 'abans que morís Franco, la defensa dels drets polítics i de la llibertat dels ciutadans no hauria tirat endavant sense les associacions de veïns'.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article