Colònies a la Cerdanya per a nens cecs

Hi ha organitzades activitats com trekking aquàtic, senderisme, tir amb arc o gimcanes


Una trentena de nens cecs i amb discapacitat visual greu participen durant aquesta setmana en unes colònies d'estiu que organitza la Fundació ONCE a l'alberg Can Ribals a Martinet de Cerdanya. Aquestes colònies, que fa catorze anys que se celebren, canvien d'ubicació cada any i és el primer cop que es desplacen al Pirineu. La responsable de cultura i esports de l'ONCE a Catalunya, Anaïs Garcia, ha manifestat que les colònies s'organitzen per donar un servei més als afiliats i perquè es relacionin nens amb deficiència visual i nens que no en tenen".

Aquestes colònies no són exclusivament per a nens amb deficiència visual si no que estan obertes també a fills d'afiliats a l'ONCE i fills de treballadors de l'organització per tal de potenciar una plena integració dels grups i el coneixement mutu dels escolars.

Garcia ha dit que "els nens realitzen les activitats normals d'unes colònies d'estiu, però adaptades a les necessitats d'aquests nois i noies". Durant aquest dies els nens practiquen esports com senderisme, tir amb arc, agroesport o goalball, o activitats com les gimcanes o jocs de nit. A més, diu Garcia, "en les nostres colònies el nombre de monitors per nen és superior i els grups de treball més petits, ja que necessiten més atencions".

Un dels nens que hi participen per primera vegada, Genís Quiroga, ha explicat que s'ho passa molt bé a les colònies i ha animat a altres nens a participar-hi "ja que es divertiran molt i s'ho passaran molt bé".

Les colònies que organitza l'ONCE duren una setmana i s'acabaran el pròxim diumenge 10 de juliol. Més de 400 nens i joves cecs i amb discapacitat visual greu de tot l'estat espanyol participaran aquest any conjuntament amb altres nens en els catorze campaments d'estiu organitzats per l'ONCE.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article