Oberta la convocatòria 2011 als Premis Piñol a la inserció laboral

El reconeixement està dotat amb 10.000 euros


La Fundació Acció Solidària Contra l'Atur convoca la 14a edició del Premi Piñol a la inserció laboral amb l'objectiu de reconèixer la innovació i la trajectòria institucional d'una entitat, a favor de la inserció laboral de persones i col·lectius en situació d'exclusió social. El premi a la millor iniciativa innovadora de lluita contra l'atur i el premi a la trajectòria en la lluita en favor de la inserció laboral estan dotat amb 10.000 euros cadascun. Al primer, hi poden optar organitzacions amb personalitat jurídica pròpia, ja siguin entitats, empreses d'inserció o altres iniciatives col·lectives d'autoocupació, que disposin d'un projecte en cartera, en curs d'execució o operatiu des fa 3 anys com a màxim, i en el qual considerin que hi ha algun element innovador. Al segon, hi poden optar organitzacions amb personalitat jurídica pròpia, ja siguin entitats sense ànim de lucre, empreses d'inserció o altres iniciatives col·lectives d'autoocupació, que tinguin més de 5 anys de trajectòria efectiva en favor de la inclusió laboral de persones i col·lectius en situació o risc d'exclusió social.

El jurat d'aquesta edició està format per Joan Comas, president d'Acció Solidària Contra l'Atur actuarà de President del Jurat; Esther Sánchez, secretària d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya; Àngel Font, coordinador de Desenvolupament Estratègic de la Fundació la Caixa; Sebastià Heredia, president de l'Associació Social Andròmines; Pilar Mercadé, membre del Consell Directiu d'ASCA i vocal del patronat de la Fundació; Anna Molero, directora General de Barcelona Activa; Inma Noguera, diplomada en Treball Social; Albert Recio, professor de la Facultat de Ciències Econòmiques (UAB); Pere Rigau, en representació del Degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya; Oriol Romances, vicepresident primer del Patronat d'ASCA; Xavier Torres, director tècnic del Centre Especial de Treball 'El Pla'; Josep Ma. Trullàs, vicepresident tercer del Patronat d'ASCA; Alfred Vernis, director Executiu de la Unitat de Programes Universitaris ESADE-URL i Josep Ma. Gasch, secretari del Patronat d'ASCA, que actuarà com a secretari del jurat.

Josep Ma. Piñol (Barcelona 1923-1996), pertany a una generació que va optar pel compromís polític i social, des del seu cristianisme, en l'època franquista. Va ser un dels fundadors de l'editorial Estela i va col·laborar en nombroses revistes. L'any 1981 va fundar Acció Solidària Contra l'Atur juntament amb Joan N. García-Nieto, Mercè Closa, J.M. Sagristà entre d'altres i amb associacions de caràcter social, procurant de mantenir-la desvinculada de tendències partidistes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article