La Fundació Pere Tarrés organitza unes colònies socials per a infants de famílies sense recursos

Es vol afavorir l’accés al lleure educatiu d’infants i joves de famílies greument afectades per la crisi econòmica


Durant nou dies, de 30 de juliol al 7 d’agost, 25 infants i joves participaran en les "Colònies en Moviment" a la casa de colònies de La Ruca (Avinyó), una activitat promoguda pels centres d’esplai federats de la Fundació Pere Tarrés. Les greus dificultats econòmiques que es troben moltes famílies dels centres d’esplai està impedint que els infants puguin gaudir de les activitats de lleure a l’estiu. Aquesta circumstància ha fet que per primera vegada la Fundació Pere Tarrés hagi organitzat aquestes colònies completament gratuïtes.

Els 25 infants i joves estaran atesos per 4 monitors i el director voluntaris per desenvolupar aquestes colònies. La principal novetat d’aquestes colònies és que, per primera vegada, les famílies dels participants no han abonat cap cost per la seva inscripció. El cost total anirà enterament a càrrec de la Fundació Pere Tarrés, amb el suport del voluntariat dels centres d’esplai federats, ja que iniciatives com aquestes han demostrat que són una experiència educativa i d’integració social única i un espai ideal per suplir les mancances afectives, sanitàries, de desenvolupament i relacionals i contribuir al seu desenvolupament com a persones.

Des de la Fundació Pere Tarrés es treballa durant tot l’any per garantir que aquests infants i joves accedeixin a les activitats de lleure, especialment durant l’època d’estiu. La situació econòmica de les seves famílies fa que molts d’aquests infants i joves visquin en situacions de pobresa infantil i exclusió social. Un cicle d’exclusió que si no es trenca es repeteix de pares a fills, generant un cost personal i social molt elevat, tant per a la persona com per a la societat.

Cap infant sense colònies

Precisament, en aquest sentit està orientada la campanya solidària Cap infant sense colònies, una iniciativa per aconseguir recursos per becar les activitats d’estiu d’infants de famílies sense recursos (www.peretarres.org/capinfantsensecolonies). Enguany, s’han atès 920 sol·licituds de beques. Totes han estat acceptades, atorgant ajuts per un import de 230.000€, gràcies al suport de diverses entitats i institucions i també de les aportacions de la campanya de recaptació de fons de la Fundació Pere Tarrés “Cap infant sense colònies”: http://www.peretarres.org/capinfantsensecolonies.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article