Benestar Social i Família reforça amb 1 milió d'euros extraordinari el pressupost destinat a la lluita contra la pobresa per al 2011

Aquesta quantitat servirà per reforçar l'acció directa que porten a terme determinades entitats arreu del territori


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha anunciat avui que, "donada la situació econòmica actual, les situacions de vulnerabilitat social s'han accentuat i, per tant, cal fer un major esforç en prioritzar la lluita contra la pobresa i l'exclusió social". És per això que el Departament "reforçarà amb 1 milió d'euros el pressupost destinat a la lluita contra la pobresa pel que queda d'any". Segons el conseller, "aquesta lluita ha centrat en gran manera els esforços del Departament de Benestar Social i Família a l'hora de dissenyar mesures i accions concretes, així com a l'hora de fixar les prioritats en el seu pressupost per l'any 2011".

Però tot i això, "veiem la necessitat de donar encara més impuls a aquesta lluita". "Per aquest motiu", ha afirmat Josep Lluís Cleries, "en els propers dies, signarem convenis amb un seguit d'entitats socials representatives en la lluita contra la pobresa, per tal de reforçar la cobertura a tot el territori".
 
Aquestes entitats fan atenció directa en diferents àmbits, com són: la cobertura de necessitats bàsiques d'alimentació; accions adreçades a l'atenció de persones sense sostre o projectes d'atenció, orientació i acompanyament que facilitin la inclusió social de les persones més vulnerables, com també de les famílies en situació de vulnerabilitat.
 
Algunes de les entitats que accediran a aquests fons són: Fundació Banc dels Aliments; Càritas Catalunya; Creu Roja; Arrels – Fundació Sant Ignasi de Loyola; Fundació Filles de la Caritat; Fundació Surt; Casal dels Infants...
 
"El nostre objectiu –ha destacat Cleries– és donar un nou impuls a l'atenció a les persones més vulnerables de la nostra societat, a través d'entitats que estan en primera línia i que són referents en aquests àmbits".
 
En la mateixa línia de lluitar contra la pobresa i l'exclusió social, el conseller Cleries ha recordat que "el passat mes d'abril vàrem crear un grup de treball amb l'objectiu de sumar esforços i complicitats amb la màxima representativitat de les entitats que treballen en l'atenció directa en la primera línia, com també els ajuntaments, que aquesta tardor donarà a conèixer el fruit dels seus treballs, concretant mesures d'aplicació immediata, per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social".

1 milió més per lluitar contra la pobresa
 
Aquest milió d'aportació extraordinària s'afegeix al pressupost que el Departament té assignat per aquest any 2011 en matèria prevenció i lluita contra la pobresa i per la inclusió social, que és de 122.302.654,18 euros. El conseller ha volgut destacar, que "aquest milió és un reforç important per afrontar els reptes d'atenció directa a casos que puguin emergir en els darrers mesos de l'any", però cal tenir en compte que el pressupost del Departament per al 2011 ha prioritzat en tot moment la lluita contra la pobresa. Tot i l'esforç pressupostari d'enguany, el pressupost de Benestar Social i Família prioritza l'atenció a les persones en situació de major vulnerabilitat i això es concreta en un augment del 6,7% del pressupost de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS). Aquesta unitat ha experimentat un creixement dels recursos destinats a la promoció de l'autonomia personal i la lluita contra la pobresa.
 
Suport a les necessitats socials més immediates de la població
 
El Departament de Benestar Social i Família també ha incrementat un 1'5% l'aportació als ajuntaments i consells comarcals pel finançament dels serveis socials.
 
Així mateix, a través de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, el Departament també està desenvolupant durant aquest any un total de 91 Plans de desenvolupament comunitari. Aquests plans donen respostes globals als problemes que genera l'exclusió, a través d'una actuació coordinada en àmbits com la cultura, el lleure, la formació, l'associacionisme i la participació, tant a mitjà com a llarg termini. Aquests plans es desenvolupen amb una estreta col·laboració amb les entitats i ajuntaments d'arreu del territori i es concentren en barris o districtes preferents, per la seva configuració, dimensió i proximitat amb els ciutadans. Els 91 Plans de desenvolupament comunitari d'enguany s'estan duent a terme a un total de 151 barris del nostre país.  
 
També cal destacar que des de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) es dóna suport a joves i infants en risc d'exclusió social a través dels centres oberts. Així mateix, la Secretaria de Família ha obert una convocatòria d'ajuts per a nous naixements en famílies en situació de vulnerabilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article