Granollers tindrà una cursa solidària amb les persones amb malalties mentals

Benito Menni CASM organitza la marxa de 10 quilòmetres


Dins del conjunt d'activitats celebrades al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, el Complex Assistencial Benito Menni, gestionat per Germanes Hospitalàries, ha organitzat una cursa solidària que tindrà lloc pels carrers de Granollers el diumenge 23 d'octubre, a partir de les 11 del matí. Es tracta d'una iniciativa que pretén sensibilitzar la població amb la problemàtica de les malalties mentals i millorar el coneixement d'aquestes malalties dins la comunitat, així com disminuir l'estigma que s'associa als trastorns mentals.

Sota l'eslògan 'Corre per la salut mental!', la I Cursa Solidària Germanes Hospitalàries-Benito Menni tindrà un recorregut de 10 quilòmetres al voltant del Parc Fluvial de Granollers, amb sortida i arribada a les pistes d'atletisme municipals. "Hem pensat en una activitat esportiva perquè considerem l'esport com la millor activitat normalitzadora i integradora, on tothom pot participar", explica la doctora Belén Gías, del comitè organitzador. "Per a les persones amb problemes de salut mental és una de les millor formes d'inserció social i, alhora, una oportunitat de potenciar la promoció de la salut física en els nostres pacients", afegeix. La cursa està oberta a tothom qui hi vulgui participar i, a més de l'activitat esportiva, es farà una botifarrada final i hi haurà un servei d'animació infantil. 
 
La iniciativa de la la I Cursa Solidària Germanes Hospitalàries-Benito Menni compta, a més, amb el suport d'altres entitats de la zona, com el Servei de Rehabilitació Comunitària de Granollers, el Club Social El Portalet, el Servei Prelaboral, la Fundació Lar i l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Vallès Oriental. "Volem que sigui un dia on la nostra capital de comarca esdevingui referència i escenari commemoratiu per a les persones amb problemes  de salut mental, un dia on aquestes persones siguin protagonistes", assenyala el doctor Emilio Rojo, responsable dels dispositius de Benito Menni de l'Àrea del Vallès Oriental. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article