Un projecte sobre les dones al periodisme d'opinió actual s'endú el Premi Reginó de l'ICD

El guardó és al foment de la recerca a l'ensenyament secundari sobre temes de gènere i de les dones

La directora de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha lliurat els guardons de la segona edició dels Premi Reginó al millor treball de recerca a nivell d'ensenyament secundari sobre temes de gènere i de les dones, i al centre educatiu que més ha potenciat la recerca en aquest àmbit. Aquest premi s'emmarca dins els Premis Recerca Jove que s'han atorgat aquest migdia en un acte presidit pel conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

 Al premi Reginó hi han optat enguany un total de 20 projectes. En l'àmbit de millor treball de recerca ha estat guardonada l'alumna Anna Martí Reñé pel seu treball “La veu de la dona al periodisme actual d'opinió”, de l'Institut Caparrella de Lleida. Aquest mateix centre ha estat guardonat com el que més ha promogut els treballs sobre temes de gènere i de les dones. El premi consisteix en 750€ per al treball guanyador i 2.500 € per al centre, que s'ha de destinar a l'adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o a equipament cientificodocent.
 
El treball de recerca de secundària és un treball d'investigació que han de fer les i els alumnes de batxillerat, que equival a 2 crèdits i representa el 10% de la qualificació final del batxillerat. El nom del Premi reivindica la figura d'una de les primeres dones reconegudes pel seu treball científic. Reginó era una dona jueva de Barcelona a qui Pere III el Cerimoniós va autoritzar a practicar la medicina.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article