El Gabinet dels casos d'homicidi per violència masclista s'estrena

El nou ens ha celebrat la seva primera reunió per analitzar els sis homicidis d'aquest tipus del 2012


Representants dels departaments de Benestar Social i Família, Justícia, Ensenyament, Salut i Interior s'han reunit aquest matí, tal com va anunciar ahir el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries al ple del Parlament, i han analitzat les circumstàncies dels sis homicidis per violència masclista que han tingut lloc a principis d'any.

Es tracta de la primera reunió tècnica del Gabinet d'anàlisi dels casos d'homicidi per violència masclista després de la seva reunió constitutiva la setmana passada. Aquest gabinet es reunirà en les hores posteriors a un homicidi i també periòdicament per trobar les claus d'aquests fets.
 
L'objectiu és aprofundir en la coordinació existent entre els departaments de la Generalitat implicats i analitzar, principalment, el coneixement i ús realitzat per la víctima i el seu entorn de l'àmplia xarxa de serveis que el Govern i els ens locals tenen a disposició de la ciutadania, especialment els adreçats a ajudar les dones en situació de violència masclista.
 
L'Institut Català de les Dones, òrgan que lidera i coordina les actuacions del Govern en favor de la igualtat d'oportunitats entre les dones i els homes, que inclou la lluita contra la violència masclista, és l'organisme que centralitzarà la tasca d'aquest Gabinet. La informació que s'obtindrà de les reunions servirà per avaluar l'eficàcia dels serveis existents i millorar els mecanismes de detecció, prevenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista.
 
Des d'aquest organisme es realitzaran els estudis de possibles factors desencadenants i s'impulsaran, per exemple, accions de treball conjunt amb els mitjans de comunicació per avançar en la millora del tractament periodístic d'aquests casos.  
La lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern. La creació del Gabinet d'anàlisi dels casos d'homicidi per violència masclista  s'emmarca en el compromís del Govern de continuar posant tots els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles.
 
Pel que fa als homicidis que s'han produït al llarg del mes de gener, el Govern demana que no es limiti el debat sobre la violència masclista a aquests casos, ja que són la punta d'un iceberg que amaga una realitat complexa, silenciosa i soterrada causada per les desigualtats de gènere que perviuen en la nostra societat

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article