Lluïsos de Gràcia es reinventa i s'obre als veïns i veïnes del barri

L'objectiu és seguir sent autosuficients i entitat referent al barri i Catalunya


Els Lluïsos de Gràcia intensifica un procés de reformulació i renovació de l'entitat, amb l'objectiu d'obrir-se més al barri i a Barcelona, millorar la participació interna dels socis i sòcies i trobar nous models de finançament davant la situació econòmica de crisi global. Així ho va explicar aquest dimecres al matí el president dels Lluïsos, Oriol Hosta. "Es tracta de mirar-nos i preguntar-nos a nosaltres mateixos: què podem fer per aconseguir sent autònoms, autosuficients i referents a Gràcia i a Catalunya", assegura Hosta. D'altra banda, Oriol Hosta ha dit que "hem d'oblidar-nos que la societat o l'administració ens ho ha de pagar tot. La nostra cultura, la nostra activitat i el nostre lleure segurament ens l'hem de pagar nosaltres, per això cal reinventar-nos i trobar fórmules que ens permetin seguir sent autònoms". 

La resposta es concreta en cinc grans actuacions i projectes: Lluïsos Matins, l'impuls del Bar, Lluïsos Teatre, Lluïsos Avança i la reforma de l'entitat.
 
Per la seva banda, la vicepresidenta dels Lluïsos Núria Samsó, ha destacat la rellevància d'aquest procés després de 157 anys d'història de l'entitat i la importància de reinventar-se i mirar al futur sense perdre l'essència dels Lluïsos.
 
Lluïsos Matins
 
Per això, s'ha posat en marxa la campanya Lluïsos Matins que respon a una aposta estratègica per ampliar l'horari d'obertura i d'activitats i obrir l'entitat als matins. De moment Lluïsos de Gràcia posa en marxa una oferta de tallers formatius als matins i dissabtes. Els tallers es faran des de l'abril fins al juny de 2012 com a prova pilot. L'objectiu és poder repetir i ampliar l'oferta de cara al proper curs 2012-2013.
 
Els tallers que s'oferiran en aquesta primera fase estan relacionats amb les humanitats i les arts, la salut i el moviment. També hi ha tallers específics per a nens, com ara el d'iniciació musical per a nadons i el taller de ràdio per a nens de 10 a 14 anys. 
 
Impuls i obertura del bar
 
El Bar dels Lluïsos vol ser un punt de trobada no només pels socis i sòcies de l'entitat sinó també per a tota la Vila. Per això des de fa uns mesos s'ha iniciat el cicle de concerts gratuïts Desconnecta i fa unes setmanes el projecte de Cistelles ecològiques. Gràcies a la col·laboració amb l'agrobotiga La Catxaruda, el Bar dels Lluïsos reparteix cada dimecres a la tarda les cistelles ecològiques als socis i veïns de Gràcia que ho hagin sol·licitat. 
 
D'altra banda, a partir de Setmana Santa, el Bar presentarà una nova carta ampliada, la possibilitat de fer dinars i sopars per a grups (empreses, famílies, etc.) i dues iniciatives més: l'espai infantil i el punt d'intercanvi de llibres. 
 
Lluïsos Teatre
 
Aquesta voluntat d'obrir i reinventar l'entitat, ja s'ha anat fent efectiu amb l'impuls del teatre de l'entitat que, amb la marca Lluïsos Teatre, ja és la segona temporada que ofereix cicles regulars d'espectacles de companyies professionals. 
 
Lluïsos Teatre es va consolidant com a referent en espectacles infantils (l'any 2011 el cicle de Titelles va tancar amb 3.000 espectadors) i ha posat en marxa un procés de Residències artístiques per fomentar la programació d'espectacles professionals i el projecte L'Escola aixeca el teló per obrir el teatre en horari escolar. 
 
Lluïsos Avança 
 
Paral·lelament aquest procés d'obertura de l'entitat, Lluïsos de Gràcia ha iniciat també una fase de renovació interna. Gràcies a una subvenció de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Lluïsos ha iniciat un projecte de participació al que s'ha anomenat Lluïsos Avança amb l'objectiu de treballar i definir els Lluïsos de Gràcia del futur. 
 
Reforma de l'entitat
 
A més, malgrat el difícil moment econòmic actual, Lluïsos de Gràcia no renuncia a l'objectiu de reforma de l'edifici per tal d'adequar-lo als nous usos i necessitats de l'entitat. És per això que s'ha reactivat la Comissió d'obres, amb la participació d'una desena de socis, que treballarà en el projecte executiu de reforma del teatre i millora de l'accessibilitat. L'entitat està pendent de la resolució de subvencions de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) per a la reforma de teatres amateurs per saber si podrà endegar la reforma. A més, i de forma paral·lela, Lluïsos buscarà altres maneres de finançar les obres més enllà de la subvenció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article