Submarinisme per a persones amb discapacitat

L'Obra Social de Caixa Penedès col·labora en un projecte innovador a Torredembarra


L'Obra Social de Caixa Penedès i l'Associació HSA Spain, Associació Nacional d'Activitats Subaquàtiques i de Natació Per a Persones amb Discapacitat Física i Intel·lectual, han signat un acord de col·laboració per mitjà del qual l'Obra Social de l'entitat col·laborarà en un projecte de busseig per a persones amb discapacitat. En concret, l'Obra Social farà una aportació de 10.000 euros. Ricard Banquells, director general de Caixa Penedès, i Sandra Rota (de només 23 anys), instructora de submarinisme i presidenta de HSA Spain, han estat els encarregats de signar l'acord. 
 

El curs de submarinisme adaptat que ofereix HSA Spain, filial espanyola de HSA Internacional, suposa una activitat molt innovadora pel col·lectiu de discapacitats i de persones amb mobilitat reduïda. El busseig permet a aquestes persones un treball molt directe que els ajuda a guanyar autonomia, recuperar la sensació de gravidesa i mobilitat dins l'aigua i exercitar moviments que feien i que no fan. Un exemple és el Ferran Roca, de 42 anys, que des de fa 23 anys és en una cadira de rodes a causa d'un accident. Ell és el màxim instigador del projecte de submarinisme adaptat, membre de la directiva d'HSA Spain i president de l'Associació ACABS, entitat col·laboradora del projecte.
 
HSA Spain treballa amb l'objectiu de garantir que les persones amb discapacitat tinguin la mateixa oportunitat de rebre una formació de qualitat i una certificació reconeguda internacionalment. Els seus programes d'entrenament permeten formar a persones amb una àmplia gama de discapacitats, incloent paraplègics, tetraplègics, persones cegues i persones amb lesions cerebrals o amb retard mental lleu. 
 
L'Obra Social de Caixa Penedès participa en el projecte en forma de beques pels alumnes que facin el curs Open Water Scuba Diver Disability d'HSA Spain. Una vegada realitzin la formació teòrica i les pràctiques adaptades a la piscina i al mar, obtindran el títol de submarinisme que els permetrà gaudir d'aquest esport en qualsevol lloc del mon. El projecte s'ha fixat un topall de 25 alumnes que realitzaran el curs al Centre especialitzat en submarinisme adaptat M. Rota Diving de Torredembarra (Tarragona).
 
Antecedents 
 
Els inicis del projecte de submarinisme adaptat que desenvolupa l'associació que 
presideix Sandra Rota es remunten al juliol de l'any passat quan el fundador de HSA International, Jim Gatacre, va visitar Catalunya per formar la Sandra Rota com a instructora de submarinisme adaptat. Aprofitant la presència del fundador de HSA Internacional es va du a terme el primer curs a nivell estatal Open Water HSA amb 7 participants: 5 alumnes discapacitats i 2 acompanyants. El projecte va comptar amb la col·laboració d'ACABS, de l'Ajuntament de Tarragona i de l'Ajuntament de Torredembarra i el Centre de busseig adaptat M. Rota Diving.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article