La ILP per a la dació en pagament recull 200.000 signatures en dos mesos

El 23 d'abril va haver-hi el tret de sortida per a la recollida del mig miler de signatures necessàries


En només dos mesos, el grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social ja ha recollit 200.000 signatures per aconseguir el canvi de la legislació hipotecària. El grup promotor de la ILP està format per CCCO de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la UGT de Catalunya.

El passat 23 d’abril va començar oficialment la recollida de les 500.000 signatures a tot l’Estat necessàries perquè la ILP sigui admesa al Congrés dels Diputats, però el grup promotor espera recollir-ne moltes més, degut al clamor social que existeix al nostre país davant la injustícia del sistema financer i hipotecari, que s’està cobrant un nombre indecent de víctimes en forma de famílies desnonades. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, entre 2007 i 2011 s’han produït més de 350.000 execucions hipotecàries a l’Estat espanyol. Les Comunitats Autònomes que tenen el trist honor d’encapçalar el rànquing de desnonaments són Andalusia (68.053), Catalunya (65.670) i el País Valencià (65.220).
 
Aquesta ILP proposa un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament –que amb l’entrega de l’habitatge es cancel·li el deute hipotecari- amb efecte retroactiu, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social. Per primera vegada a Espanya, també es pot signar i fer-se fedatari -persones que donen fe de l’autenticitat de les signatures- de la ILP de manera online, a través del web www.quenotehipotequenlavida.org. Fins al moment s’han acreditat com a fedataris de la ILP 2.550 persones a tot l’Estat.
 
El termini per recollir les signatures finalitza al mes d’octubre, per això les entitats promotores de la ILP demanen a tota la ciutadania la seva implicació i la suma del màxim d'esforços per superar les 500.000 signatures abans d’aquesta data i presentar amb molta més força la nostra proposta de modificació legislativa al Congrés dels Diputats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article