Tipografia Anna, un tipus de lletra per a sensibilitzar

Una noia amb Síndrome de Down ha creat un tipus de lletra per potenciar la igualtat social i la importància del treball en equip sumant capacitats


L'Anna Vives, una noia amb la Síndrome de Down, ha creat la seva pròpia tipografia de lletra disponible per escriure en qualsevol processador de textos. L'objectiu d'aquesta iniciativa de l'Anna, que també vol representar el col·lectiu de persones discapacidades, és aconseguir difondre i potenciar els valors associats de la lletra: la igualtat social i la importància del treball en equip sumant capacitats. L'Anna va començar a treballar la seva lletra amb un equip de persones al setembre del 2011 i va aconseguir, un any més tard, la seva digitalització alfabètica apta per escriure en qualsevol ordinador. Amb la intenció de buscar una major difusió s'ha creat la marca de roba de l'Anna, on s'usen les seves lletres i dibuixos amb el mateix objectiu.
 

El 100% dels recursos econòmics que s'obtinguin de tots els projectes relacionats amb aquesta tipografia i marca de moda es destinaran a donar suport a problemàtiques socials. La primera donació es farà a la Fundació Ana Bella, reconeguda entitat social en defensa de les dones que pateixen maltractaments. L'Anna ofereix gratuïtament la tipografia a totes les entitats socials i educatives del món amb l'objectiu que serveixi per fer-ne un bon ús didàctic i també de sensibilització. Podeu descarregar-la des del web tot i que per fer-ne us publicitari o comercial cal posar-se en contacte per avaluar la iniciativa.
 
La tipografia Anna a les samarretes del Barça
 
El diari esportiu Sport explica que el vicepresident de la Fundación Ramon Palou i el director general de la Fundació Josep Cortada s'han reunit amb l'Anna Vives i que el FC Barcelona estudia incorporar aquest tipus de lletra a diferents activitats i fins i tot estudia la possibilitat d'usar-la a la samarreta del primer equip, si bé la decisió final depèn de Nike. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

margarida neira
1.

M'ha agradat molt, penso utilitzar-la. Com ho haig de ?.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article