Dincat se suma a les mobilitzacions contra les retallades a la discapacitat

Divendres es lliurarà un manifest reivindicatiu a la Delegació del Govern espanyol i a la Generalitat de Catalunya


Dincat s'afegeix a la jornada de mobilitzacions previstes per a demà divendres a tot l'Estat espanyol i que volen alertar del perill que comporten les retallades dels diferents governs en el sector de la discapacitat. Les protestes estan impulsades per FEAPS (Confederació Espanyola d'Organitzacions a favor de les Persones amb Discapacitat), entitat a la qual Dincat està adherida. 

L'actual situació econòmica i els ajustos pressupostaris estan comportant un retrocés en la inclusió i els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, les famílies i els professionals.
 
Per això, els representants de Dincat lliuraran demà divendres a les 12 del migdia un manifest a la Delegació del Govern espanyol que, després, també serà entregat a la Generalitat. Així mateix, Dincat té prevista una jornada de mobilitzacions a Catalunya el dilluns 3 de desembre, Dia Internacional de la Discapacitat, sota el lema “Això sí que no. Si ens retalleu, desapareixem”.
 
El manifest 22-N denuncia les situacions que afronta el col·lectiu arran les polítiques d'austeritat aplicades per les diferents administracions públiques i que afecten tots els àmbits: educació, serveis socials, treball i vida personal. A més, avisa d'una canvi de model que, en comptes d'afavorir l'autonomia de les persones amb discapacitat, promou l'asistencialisme. Actualment, a Catalunya hi ha 30.400 persones amb discapacitat intel·lectual. 370.000 a la resta de l'Estat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

DFB Catalunya
2.
Totalment d'acord MM, la informació no és clara. Primer DINCAT va decidir NO participar a les movilitzacions de FEAPS del 22N deixant Catalunya sense representació. Després, sense comptar amb el col·lectiu ni les famílies, ja que no ha sigut un acte obert (Si a les altres comunitats) ha canviat d'opinió i han decidit anar a la delegació del govern a entregar la declaració de FEAPS, tot això, sense fer difusió (ho van anunciar ahir a les 21h amb un twit i al llarg del matí d'avui ha començat a aparèixer a pàgines web).
Si DINCAT ha de representar i lluitar pel col·lectiu i no compta amb els més implicats, què en podem esperar?
Ha sigut una gran decepció perdre aquesta gran oportunitat de defensar els drets de les PDI.
Només ens queda, que corregeixin l'error i compensin la vergonya passada, amb noves mobilitzacions rehibindicatives i de defensa per a tots aquells/es que representen.

  • 0
  • 0
MM Barcelona
1.
Estaria bé que es digués que dincat dilluns va enviar un mail dient que ells no participarien el #22N per por de que les eleccions treiessin protagonisme i no hi hagués repercusió mediàtica
.
Quan pel twitter sembla que les comunitats autonomiques s'han organitzat des de les federacions amb els professionals, persones afectades i famílies, Catalunya no s'ha pogut organitzar per sortir avui, juntament amb la resta de les comunitats. Una pena. Com sempre els últims.

Que demà entreguin el manifest no té sentit (jo havia entés que finalment l'entregarien avui dijous). Ja no tenia sentit canviar la data i fer-ho el dia 3 de desembre.

Em sembla tot plegat un engany. Ganes de quedar bé amb l'administració pública. A qui hem de defensar?
  • 1
  • 0

Comenta aquest article