Lluís Marco i Planells, escollit nou president de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Va ser l'assemblea més multitudinària dels darrers anys


Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la principal entitat d'escoltisme i guiatge a casa nostra, va celebrar ahir diumenge la seva assemblea general a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès). Enguany l'Assemblea va batre un rècord de participació, amb 552 joves vinguts d'arreu de les comarques catalanes, i va escollir el nou comissari general (president) de l'associació, que rellevarà qui ho ha estat en els darrers tres anys, Arnau Garcia i Conesa. El nou comissari general, Lluís Marco i Planells (Barcelona, 1982), és enginyer de canals, camins i ports i expert en coaching personal i organitzacional. Va començar la seva trajectòria dins l'escoltisme fa 21 anys a l'Agrupament Escolta i Guia Bonanova-Joan Bosco de Barcelona, i entre altres tasques, va ser comissari del Sector 1 (format pels agrupaments de Sarrià, Sant Gervasi, Les Corts i Gràcia) i, en els darrers tres anys, comissari de la Demarcació del Barcelonès.

També es van escollir altres càrrecs de la Taula Executiva: la secretària general, Irene Alerm i Pou, rellevant Cèlia Sentís i Otal; el secretari general, Albert Catà i Farré, rellevant Arnau Casanovas i Massana; i l'administrador general, Jordi Valls i Olivé (càrrec fins ara vacant).
 
A l'Assemblea es va sotmetre a votació el Pla Triennal 2012-2015, titulat “Nous reptes, nous horitzons”. Aquest document recull les prioritats que han de marcar la direcció de tota l'associació durant els propers tres anys i s'organitza en cinc eixos estratègics:
 
- Enfortir els agrupaments. Generar reflexió conjunta, estratègies i formació que enforteixin els agrupaments en quatre eixos claus: l'equip humà, els caus, la formació i la xarxa de relacions locals.
 
- La natura, font d'aprenentatge. Redescobrir la natura i augmentar la capacitat d'incidència del mètode en els infants i joves.
 
- Associació sostenible. Revisar els fonaments l'associació, per enfortir-los i que puguin suportar totes les càrregues de projectes que es vulguin desenvolupar a mitjà i llarg termini.
 
- Lideratge juvenil. Esdevenir un espai formatiu pel lideratge personal i d'equips, per tal de tenir incidència positiva i proactiva als diferents espais i grups de referència del nostre país.
 
- Escoltisme i guiatge del segle XXI. Posar al dia l'escoltisme i el guiatge de Catalunya, proposant un model madur, atractiu, vigent, innovador, plural i transformador, fidel a la metodologia i llei escolta, que segueixi fomentant la responsabilitat, el compromís, el desenvolupament de projectes, el treball en equip i la creativitat.
 
L'assemblea és l'òrgan de govern més important de l'associació, on hi poden participar tots els afiliats i afiliades majors de 18 anys que en formen part i que desenvolupen una tasca totalment voluntària, ja sigui com a educadors d'infants i joves o bé com a responsables associatius.
 
A banda de l'assemblea, durant tot el cap de setmana Sant Sadurní d'Anoia ha acollit activitats formatives i lúdiques. Entre les activitats obertes al poble, organitzades per l'Agrupament Escolta i Guia Sant Sadurní, dissabte es va fer una sessió de balls i danses a la plaça de l'Ajuntament, un correfoc pels carrers del municipi –organitzat conjuntament amb l'Ajuntament- i un concert amb DJ Morrison.
 
Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és una associació sense afany de lucre que, des de 1977, treballa per la transformació social a través de l'escoltisme i el guiatge. En formen part uns 13.000 infants i joves, que s'organitzen en 146 agrupaments arreu de 32 comarques i 98 municipis. D'aquests, més de 2.700 són caps, joves que fan una tasca educativa totalment voluntària, i que disposen de titulacions oficials de monitor i director de lleure expedides per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
 
Durant el curs, cada dissabte a la tarda, i durant els períodes de vacances, amb campaments, rutes, activitats internacionals, casals i camps de treball, es treballa per educar els infants i joves com a persones solidàries i compromeses amb la societat. L'associació treballa per fer una societat més justa, solidària i sostenible des de tots els punts de vista i, en definitiva, “deixar aquest món una mica millor de com l'hem trobat”.
 
  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article