Mercats de Barcelona explica que 'el menjar no es llença'

Durant tres mesos hi haurà una sèrie de tallers gratuïts per aprendre a cuinar les sobres


Mercats de Barcelona vol concienciar la gent sobre el menjar i per això la campanya 'El menjar no es llença' treballarà en aquest sentit. Des del passat 19 de gener i fins el proper 16 de març una sèrie de tallers gratuïts ensenyaran a cuinar les sobres. A més, una sèrie d'accions teatralitzades complementaran una campanya en la què participen una vintena de mercats. 

La campanya s'emmarca en el Pla de prevenció de residus de Barcelona, que vol reduir en un 10% la generació de residus a la ciutat per a l'any 2018. Per assolir aquest propòsit, l'Ajuntament de Barcelona ha previst fer accions que impliquen la ciutadania, els comerços, les empreses, les administracions i les entitats.
 
Evitar el malbaratament dels aliments suposa un estalvi econòmic per als consumidors i una reducció dels residus, però també és una qüestió per reflexionar, tenint en compte que la producció d'aliments al món és 1,5 vegades més gran que la demanda i no tothom hi pot accedir de la mateixa manera. Als tallers s'ensenyarà a fer una bona planificació de les compres que tingui com a objectiu proporcionar una dieta equilibrada sense descuidar la butxaca i fer una bona llista calculant les racions que es necessitaran.
 
Les restes s'aprofiten
 
Els tallers es faran en mercats, estaran oberts al públic i consistiran en l'elaboració de receptes d'aprofitament del menjar curtes i ràpides. Es faran sempre en dissabte i duraran unes 4 hores, entre les nou del matí i la una del migdia. No cal inscriure-s'hi prèviament.
 
Als tallers, una ecocuinera serà l'encarregada de donar a conèixer les bones pràctiques a l'hora de comprar i de cuinar a través de l'elaboració de diferents receptes senzilles i ràpides, i repartirà un receptari a totes les persones que hi participin.
 
La tempura de restes de verdura és una de les receptes que es proposen. Té l'objectiu d'aprofitar les verdures que han sobrat d'àpats, i les parts que habitualment no es cuinen. Però n'hi ha moltes més. Per exemple, croquetes de pesca salada o una crema d'enciam amb cigrons d'escudella amb curri.
 
Accions teatralitzades
 
També està previst que es facin accions teatralitzades els dissabtes al matí en altres mercats per incidir en els hàbits de compra i consum.
 
En aquest cas, un grup d'actors, amb l'ajut i la participació de diversos comerciants, escenificaran accions quotidianes a l'hora de comprar, ja que les decisions que prenem com a consumidors poden fer que es redueixi la quantitat de menjar que es malbarata en tots els passos de la cadena alimentària.
 
A continuació, podeu veure la llista de mercats que oferiran els tallers i les accions teatralitzades.
 
Taller de cuina
 
(9.00 a 13.00 h)

Febrer
 
02-02-2013 Mercat de Sarrià (Sarrià - Sant Gervasi)
 
09-02-2013 Mercat de la Vall d'Hebron (Horta-Guinardó)
 
16-02-2013 Mercat de Fort Pienc (l'Eixample)
 
23-02-2013 Mercat de la Barceloneta (Ciutat Vella)
 
Març
 
02-03-2013 Mercat del Clot (Sant Martí)
 
09-03-2013 Mercat de Felip II (Sant Andreu)
 
16-03-2013 Mercat de les Corts (les Corts)
 
 
Acció teatralitzada
 
(10.00 a 13.00 h)
 
Febrer
 
02-02-2013 Mercat de la Marina (Sants)
 
09-02-2013 Mercat de Sant Gervasi (Sarrià - St. Gervasi)
 
16-02-2013 Mercat de Lesseps (Gràcia)
 
23-02-2013 Mercat de Provençals (Sant Martí)
 
Març
 
02-03-2013 Mercat del Ninot (l'Eixample)
 
09-03-2013 Mercat de la Mercè (Nou Barris)
 
16-03-2013 Mercat de la Boqueria (Ciutat Vella) 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article