L'Associació Sant Tomàs és l'única entitat de l'Estat espanyol que participa al Topside

Es tracta d'un projecte europeu que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual a Europa


L'Associació Sant Tomàs participa des del passat 19 de gener a Topside, un projecte finançat per la Comissió Europea que defensa els drets de les pesrones amb discapacitat intel·lectual. L'associació catalana és l'única de tot l'Estat espanyol que forma part d'una iniciativa que compta amb la participació d'iniciatives de la República Txeca, Finlàndia, Holanda, Romania i Escòcia. Sant Tomàs hi participa amb el curs 'Companys de suport', de 12 sessions de durada i que finalitzarà el proper 13 d'abril. 

Topside és un programa europeu promogut per "Inclusion europe", entitat que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual a Europa, que pretén formar persones amb discapacitat intel·lectual a través d'un programa formatiu perquè puguin aconsellar i donar suport a altres persones també amb discapacitat intel·lectual. Topside és un símil del grup pare a pare, on pares de fills amb discapacitat intel·lectual es troben per compartir les seves experiències personals. A Topside les persones amb discapacitat intel·lectual podran parlar amb els seus companys de temes que els interessin, en aquest cas, l'Associació Sant Tomàs ha escollit la xarxa social i el lleure. Durant les 12 sessions, els integrants del projecte Topside, aprendran una sèrie d'habilitats i destreses perquè esdevinguin "Companys de suport" d'altres persones usuàries de l'entitat que necessitin suport per aconseguir, de la manera més autònoma possible, els seus objectius.
 
En total són 8 usuaris del Centre Ocupacional, el servei de formació i inserció laboral Eina, el Centre Especial de Treball Tac Osona i l'Escola Estel que aprendran com ser "Companys de suport" per donar, a través de les seves experiències, consells als companys que ho necessitin. Dues professionals d'Eina i un de l'Escola Estel seran els responsables de realitzar les activitats per desenvolupar el projecte.
 
Els "companys de suport" són un nou rol social valuós que volen contribuir tant a la comunitat com a la societat, amb l'objectiu de tenir un entorn més inclusiu. Sempre protegint i defensant els drets de la persona amb discapacitat intel·lectual a qui es dóna aquest suport. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article