'Natura és cultura': integració, art i medi ambient

El projecte té com a eix la integració de persones amb malalties mentals


"Natura és cultura" és un projecte impulsat per la Fundació Setba, CACiS i Susoespai, que treballa amb tres objectius: la integració de persones amb malalties mentals, la promoció de l'art i la cura de la natura. Per deixar constància d'aquest taller, Daniel Ferrer n'ha fet un documental.
 

En Raúl va passar quatre dies amb els seus companys a Carders, netejant el sotabosc de la zona i, després, amb el mestratgede l'artista Sharon Kallis va elaborar obres d'art efímeres amb el material que va recollir.
 
Ell és alumne de Susoespai, una associació dedicada a la creació artística i a la salut mental i va fer aquest taller a les instal·lacions de CACiS (Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat). El tercer mosqueter d'aquest interessantíssim projecte és la Fundació Setba, que treballa per a la promoció de l'art, la integració de persones amb malalties o discapacitats mentals, i la millora del medi ambient.
 
Totes tres entitats han sumat esforços i han desenvolupat "Natura és cultura", un taller que, precisament, treballa amb aquestes tres finalitats. Cristina Sampere, responsable de Projectes Culturals de Setba, afirma que el projecte "acompleix totalment els objectius de la Fundació Setba" i que se'n senten "molt orgullosos".
 
Documental sobre l'activitat
 
"He après a veure la natura amb uns altres ulls", explica el mateix Raúl. "Ha estat una experiència molt interessant perquè he conviscut amb els meus companys durant quatre dies molt intensos. Els vaig poder conèixer i gaudir amb ells",afegeix.
 
Aquesta activitat, realitzada la tardor passada i que "té vocació de continuïtat", segons Sampere, no ha quedat tan sols en això. Daniel Ferrer, cineasta col·laborador de Ventura Pons, ha estat l'encarregat de fer-ne un documental, que ha rebut la subvenció del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, per deixar constància de l'experiència.
 
Ferrer assegura que ha estat "un projecte molt positiu tant per les persones que hi han participat, i per les associacions que hi treballen, com per l'equip que ha realitzat el documental".
 
A partir d'aquí, la intenció és donar a conèixer el projecte i fer possible que es pugui tornar a realitzar. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article