A Catalunya hi ha actualment un total de 1.177 associacions de dones

Neus Munté destaca la importància del teixit associatiu femení per avançar en la igualtat d'oportunitats


La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada de la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha presidit aquesta tarda l'acte d'homenatge i reconeixement públic que el Govern de la Generalitat ret a les associacions de dones que durant l'any 2012 van complir 25 anys de trajectòria en favor de l'empoderament de les dones. L'acte ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. La consellera Neus Munté ha felicitat les representants de les entitats de dones per la seva llarga trajectòria i ha agraït la tasca que han desenvolupat al llarg d'aquests anys "com a agents socials claus per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes".

La consellera ha fet extensiu aquest agraïment a totes i cadascuna de les dones que participen en aquestes entitats ja que "a través de les associacions, les inquietuds, els interessos i les necessitats individuals creen sinèrgies capaces de  travessar la societat, transforma-la i fer-la créixer".
 
Neus Munté ha destacat que "cal reforçar les relacions entre les associacions de dones i les administracions públiques, i cercar l'eficàcia per impulsar un nou diàleg que aplegui associacions, institucions, societat civil i iniciatives privades".
 
La presidenta de l'ICD, Montse Gatell, ha destacat que "les entitats de dones són espais d'apoderament que han contribuït a fomentar la participació femenina en tots els camps".
 
A Catalunya hi ha actualment 1.177 associacions de dones. Territorialment es troben distribuïdes de la següent manera:  645  a Barcelona, (272 de les quals tenen seu a la ciutat de Barcelona); 90 a les comarques gironines; 221 a les comarques de Lleida; 149 a les comarques de Tarragona i 72 a les de Terres de l'Ebre.
 
Les associacions homenatjades han estat:
 
Asociación de Mujeres de Rio Norte, Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Entitat que impulsa la promoció de les dones a nivell social, econòmic i cultural.

Associació Ca la Dona, Barcelona (Barcelonès). Entitat que treballa contra les desigualtats que pateixen les dones i fomenta el seu desenvolupament social, polític, artístic i cultural. També coordina altres grups de dones de Catalunya, especialment de la ciutat de Barcelona. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), òrgan consultiu de l'ICD.

Associació de dones de Duesaigües (Baix Camp). Entitat que impulsa la promoció de les dones a nivell social i cultural.

Associació de Mestresses de Casa de Seròs (Segrià). Col·lectiu de dones del món rural que promou la participació de les dones a nivell social i cultural.

Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, de Barcelona (Barcelonès).  Entitat que treballa per a la promoció i defensa dels drets sexuals i reproductius. Fomenta la prevenció i la sensibilització en el camp de la salut sexual i reproductiva. Entitat fundadora de la Federació de Planificació Familiar de l'Estat espanyol. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Associació de Veïns Jaume I El Conqueridor i Adjacents. Vocalia de la Dona, de Lleida (Segrià). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural.

Associació Local de la Dona de la Cava (Baix Ebre). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural.

Casal de la Dona de Pomar, de Badalona (Barcelonès). Va néixer com agrupació solidària destinada a donar resposta a les necessitats de les dones. Promou l'activisme social i cultural femení. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Col·lectiu de Dones de Callús (Bages). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural i també exerceix actuacions de prevenció contra la violència masclista.

Dona i Presó, de Barcelona (Barcelonès). Entitat que fa acompanyament de dones preses i també de les que han sortit de la presó. Realitza activitats i tallers adreçats a les dones internes i també fa actuacions de sensibilització sobre la seva realitat.

El Safareig Grup de Dones Feministes, de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Assessoren, ofereixen formació, i donen suport jurídic, d'inserció laboral i social a les dones. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Grup de Dones de Castelldefels (Baix Llobregat). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural.

Grup de Dones del Barri Llatí, de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Grupo de Mujeres del Barrio de Can Mariner, de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Entitat que impulsa la participació de les dones a nivell social i cultural. Forma part del Consell Nacional de Dones de Catalunya.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article