El mòbil pot ajudar en la integració dels immigrants

Els migrants amb risc de ser exclosos socialment són el centre del projecte MASELTOV


Millorar la integració dels immigrants en el país europeu d'acollida per mitjà de dispositius mòbils pot ser possible. Així ho creuen la UOC i el consorci interdisciplinari d'universitats, empreses i ONG que participen en el projecte europeu MASELTOV. 

Fins al desembre de 2014, aquesta iniciativa, finançada per la Comissió Europea amb 3.751.000 euros, té previst desenvolupar un conjunt d'aplicacions orientades a donar assistència mòbil a aquests ciutadans de manera fàcil i ràpida. «En concret, l'assistent serà una plataforma digital de serveis per a l'orientació en els tràmits administratius, l'aprenentatge de la llengua i la cultura i, en especial, per a la integració en el mercat laboral i la participació social», explica la investigadora Adela Ros, experta en migració i societat xarxa de l'IN3 de la UOC.
 
A banda d'oferir accés a xarxes socials i cerques d'informació, la plataforma aportarà un conjunt de recursos innovadors, com l'aprenentatge de llengües o la traducció de textos via càmera del mòbil. Al seu torn, integrarà components lúdics, com videojocs de simulació amb finalitat educativa ( «videojocs seriosos»), que ajudaran a entendre certes diferències culturals o a simular una entrevista laboral.
 
Les proves pilot de l'assistent mòbil es faran, durant el 2013, a Londres amb immigrants procedents de diversos països, i a Viena amb immigrants de Turquia. La plataforma digital es dissenyarà en castellà, anglès i àrab, llengües dels col·lectius majoritaris que participaran en la fase de prova.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article