La Fundació Pere Tarrés preveu donar 2.200 beques per colònies i casals d'estiu

La campanya solidària 'Cap infant sense colònies' preveu atendre un 120% més de menors que fa dos anys


Un de cada quatre infants catalans viu per sota del llindar de pobresa. La cruesa de la crisi econòmica i la seva llarga durada han provocat que moltes famílies no tinguin recursos propis per fer front al dia a dia i s'hagin vist abocades a demanar ajuda a les entitats socials. En aquest context, l'arribada de l'estiu encara dificulta més aquesta situació, especialment per als infants. En molts casos, l'accés a les activitats de lleure ha esdevingut un factor més d'exclusió social.

En una roda de premsa conjunta, la Fundació Pere Tarrés i Càritas han presentat aquest matí la  campanya solidària “Cap infant sense colònies” que s'emmarca dins de les activitats d'estiu que proposa la Fundació Pere Tarrés. Aquest estiu hi participaran més de 20.000 infants i joves en més de 400 activitats de vacances amb el suport de 4.000 monitors i monitores, la majoria voluntaris.
 
“Les colònies i els casals d'estiu són fonamentals per al creixement dels infants, especialment aquells que estan en situació vulnerable” ha remarcat la presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC), Maria Valencia, ja que “les activitats d'educació en el lleure són un espai únic per establir vincles amb els companys i els monitors i aprendre valors a través del joc com a eina educativa”.
 
Maria Valencia també ha denunciat com ha canviat la funció dels centres d'esplais en els darrers anys: “la vocació de l'esplai és ser un espai inclusiu però la crisi econòmica i les necessitats de les famílies ens ha obligat a treballar perquè aquest no esdevingui una activitat exclusiva només a l'abast d'uns pocs”.
 
Per evitar que siguin els més petits els qui paguin la factura de la crisi, el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, ha recordat que “és important que els infants puguin gaudir de l'experiència d'anar de colònies o a un casal d'estiu independentment de la situació econòmica de la seva família. I des de la Fundació Pere Tarrés volem conscienciar a la societat perquè l'educació en el lleure no sigui un factor d'exclusió”. I és que les activitats d'estiu són una continuació de la funció educativa i social dels centres d'esplai durant la resta de l'any.
 
Per això, Josep Oriol Pujol ha demanat la implicació i la col·laboració de tota la societat en la campanya “Cap infant sense colònies” ja sigui a través de les donacions de particulars, de les aportacions de les administracions públiques o del treball conjunt amb entitats d'atenció a la infància com ara Càritas. “És una responsabilitat de tota la societat però nosaltres agafem la torxa d'organitzar les activitats però cal la implicació de tots”.
 
El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglà, ha explicat com la importància que tenen aquestes activitats de lleure per als infants en situació de vulnerabilitat ha motivat la col·laboració de Càritas amb la Fundació Pere Tarrés. Aquesta col·laboració es concretarà en el suport en l'avaluació dels casos que demanin beques, l'organització de casals i colònies conjuntament en els centres que no disposin de recursos i que estiguin coordinats per Càritas, atorgament de beques per a infants sense recursos a les activitats organitzades per la Fundació i la col·laboració en la campanya de difusió i captació de fons.
 
Finalment, Ignasi Sagalés, director de l'Associació Educativa Integral del Raval, centre vinculat al MCECC de la Fundació Pere Tarrés, ha destacat la importància que tenen els centres d'esplai com a recurs preventiu, social i educatiu per als infants i les famílies de barris amb greus carències socioeconòmiques. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article