Sant Pere Claver gestionarà el nou equipament de Cal Muns

La fundació signa el dret de superfície amb l'Ajuntament de Barcelona per la construcció d'un equipament de salut, serveis socials i residencials


Cal Muns serà un nou equipament ubicat al barri de la Bordeta (Districte Sants-Montjuïc de Barcelona) gestionat pel Grup Sant Pere Claver. El dispositiu suposa una inversió de 3,5 milions d'euros i entrarà en funcionament el segon trimestre de 2014 per oferir un conjunt integrat de serveis sanitaris, residencials i socials destinat als col·lectius més vulnerables i en risc d'exclusió, especialment, malalts mentals i discapacitats intel·lectuals. Amb aquest equipament, la institució, coherent amb la seva missió, consolida la seva presència al Districte de Sants Montjuïc i el seu compromís envers els usuaris i veïns de la zona.

Carles Descalzi, gerent del Grup Sant Pere Claver ha explicat que "cal Muns ofererirà una millor qualitat assistencial als usuaris i pacients, tant pel que fa a les instal·lacions més modernes així com per estar ubicats en un espai molt més cèntric del Districte de Sants-Montjuic".
 
Un espai socialment responsable
 
Cal Muns serà també un edifici singular per la nostra institució i en el territori de referència en tot allò referent a la sostenibilitat, l'eficiència energètica, l'economia social i la Responsabilitat Social Corporativa (compra de proximitat, reutilització, proveïdors d'economia social…). Des del nostre compromís envers la societat i l'entorn Cal Muns permetrà crear un espai socialment responsable i molt obert a la comunitat.
 
Característiques tècniques
 
L'equipament té una superfície edificada de 2.509 m² i consta de planta baixa més 6 plantes amb capacitat per a 35 consultes, 44 habitacions amb un total de 50 places residencials i 3 aules de treball convertibles en espai per impartir docència de 100m². El nou equipament permetrà atendre un total de 36.600 visites anuals, bàsicament de salut mental.
 
Activitat assistencial: programes i serveis
 
Cal Muns acollirà Serveis de Salut Mental de Sant Pere Claver, especialment destinats a l'atenció i prevenció de la malaltia mental adreçats a adults, joves, infants i a les seves famílies amb l'objectiu d'aconseguir un pronòstic de millora clínica i una evolució en l'esfera emocional i cognitiva. També destinarà un espai per a diversos programes d'inclusió social i comunitària adreçats a persones vulnerables i en risc d'exclusió social. Les 4 plantes superiors estaran destinades a prestar serveis residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual amb suport limitat i trastorn de conducta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article