La mobilització social i el paper dels professionals, al debat del tercer fòrum sobre Inclusió social i ciutadania

El Fòrum arriba a la tercera edició després que el 2011 va rellevar l'Escola d'Estiu de la Fundació SER.GI


El tercer Fòrum sobre Inclusió social i ciutadania, enguany titulat "Participem i actuem pels drets socials" vol reflexionar i debatre sobre el paper de la mobilització social en la tasca dels professionals del camp social. El Fòrum, que està organitzat per la Fundació SER.GI tindrà lloc el aquest dimecres i és l'evolució de l'antiga Escola d'Estiu, de la que se'n van organitzar més de 20 edicions.

L’objectiu del fòrum és crear un espai de trobada, discussió, reflexió i intercanvi entre professionals i entitats del camp social, educatiu, sanitari, econòmic... en relació a la situació actual i a les reinvencions que fan falta per continuar treballant per un món millor.
 
En la primera edició del Fòrum, el 2011, es va analitzar el context social, polític i ideològic, i en la segona edició, el 2012, es va denunciar el desmantellament d’allò públic i de la fragmentació d’allò social. Per aquesta tercera edició els organitzadors han volgut centrar el debat en l’acció mobilitzadora i en les aliances i coordinacions que poden haver-hi entre els professionals i els moviments de lluita pels drets socials.
 
Al matí (11:30 h) el diàleg inaugural comptarà amb Quim Brugué, llicenciat en ciències econòmiques, membre de l’IGOP i exdirector general de Participació Ciutadana del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya; Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; i Carlos Sánchez-Valverde, educador social, llicenciat en Història Contemporània, doctor en Pedagogia per la UB i exmembre de la Junta de Govern del CEESC.
 
A la tarda (15h.) el fòrum s'organitzarà en diferents grups de treball. Un d'ells tractarà l'actual generació de joves i comptarà amb l’experiència de Daniel Osias, cap de l'àrea de comunitat educadora de la Fundació Marianao. El segon grup de treball se centrarà en els moviments que lluiten pel dret a l'habitatge i comptarà amb Marta Afuera que explicaran l’experiència de la PAH. El darrer grup abordarà la convivència als barris i ciutats, i analitzarà l'experiència de 9barris acull a càrrec de Andrea Borison i Lourdes Ponce integrants d'aquesta xarxa.
 
El Fòrum clourà a les 18h havent fet una proposta de conclusions.
 
En el Fòrum hi participen professionals del camp social, educatiu, sanitari, comunitari, responsables polítics i tècnics d’immigració, tècnics d'entitats d'inserció laboral, economia social, mediadors, representants de sindicats, persones implicades en moviments socials, membres de noves plataformes (indignats, hipoteques...).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article