Els Mundials de Natació integren persones amb discapacitat intel·lectual a l’equip de voluntariat

Els voluntaris són d’entitats de Dincat -com Junts en Acció, Fundació Aura o ASSA- que treballen per la inclusió social i/o laboral del col·lectiu.


El Comitè Organitzador del Campionat Mundial de Natació Barcelona 2013 ha apostat per integrar dins l’equip de 2.500 voluntaris a  persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d’un grup de 15 persones –la majoria  d’entitats de Dincat com Junts en Acció, Fundació Aura o ASSA- que formen part de les àrees de suport al voluntariat (donant suport a les diferents àrees funcionals, tasques necessàries per a la correcta organització de l’esdeveniment, assistència al voluntariat, distribució d’indumentària i material, avituallament…), màrqueting i promoció, acomodació de grades, acreditacions, logística i càtering. Tots ells han seguit el mateix procés de formació que la resta de voluntaris.

La decisió del Comitè Organitzador de comptar amb persones amb capacitats diferents s’emmarca dins el projecte Gotes Solidàries, una aposta dels Mundials de Natació per la responsabilitat social corporativa. A més de persones amb discapacitat intel·lectual, dins l’equip de voluntaris també hi ha persones amb discapacitat física i persones que han de fer treballs a la comunitat amb l’objectiu que el voluntariat sigui una eina de socialització i d’inclusió.
 
Dincat és una entitat sense ànim de lucre que agrupa 310 entitats i representa  els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article