Apunta't a la 35a Cursa solidària de la Mercè

Ja s'han obert les inscripcions per la Cursa solidària de la Mercè del proper 15 de setembre.


La Cursa de la Mercè no és només una prova atlètica, sinó un compromís de l’esport amb la realitat que ens envolta. I és que l’esport pot ajudar a construir un món millor i fer una societat més cohesionada i solidària.

Com en anteriors edicions, la Cursa de la Mercè 2013 col•labora, mitjançant una inscripció simbòlica de 5 euros, amb diverses organitzacions no governamentals. Enguany les entitats beneficiades seran l’Associació d’Ajuda als Afectats de Cardiopaties Infantils de Catalunya (AACIC), i la seva 19a Gran Festa el Cor en suport als infants i joves amb problemes de cor de naixement; la Fundació Gresol Projecte Home, tot donant suport a la campanya de sensibilització “Corro per a les addiccions”; l’Associació per la Mediació Intercultural i Social amb Immigrants (AMISI), entorn un projecte per a la dinamització de la pràctica esportiva i la inclusió social; i la Fundació Pare Manel i el seu casal menjador.
 
Totes aquestes entitats, i alguna més encara per definir, es beneficiaran de les aportacions derivades de la inscripció dels 17.000 corredors i corredores que el proper 15 de setembre de 2013 participaran a la cursa.
 
 
Els projectes de l’edició 2012
 
L’any passat, la Cursa de la Mercè va col•laborar amb les següents entitats: Amics de la Gen Gran, la Fundació Àmbit Prevenció, Bona Voluntat en Acció i Associació Esportiva Ciutat Vella. Totes elles van poder dur endavant els seus projectes gràcies als diners obtinguts en les inscripcions de la prova.
 
És el cas de Bona Voluntat en Acció, que treballa per la inserció social i laboral de persones en situació de pobresa i exclusió social del barri del Poble Sec, que gràcies als diners de la Cursa de la Mercè 2012 van veure com augmentaven les possibilitats d’ajuda.
 
Durant el 2012, i amb la col•laboració de la Cursa, 903 persones van poder fer ús del servei d’acollida, 426 persones van tenir un pla de treball amb l’entitat, 420 persones van rebre formació, 142 persones van assistir al Taller laboral (incrementant la mitjana de 19 a 27,5 persones), 80 persones van trobar feina (amb un increment de la mitjana de 3,4 insercions al mes a 8,7); es van repartir 2.445 lots aliments i productes d’higiene personal i de la llar; 85 infants van rebre regals de Nadal i el reforç escolar va comptar amb 29 nens i nenes de mitjana.
 
Per la seva banda, l’Associació Esportiva Ciutat Vella va poder dur a terme el projecte “Incloure és sumar”, un programa de socialització de persones amb trastorn mental mitjançant la pràctica d’activitat fisicoesportiva. Les persones que van gaudir d’aquest servei van ser les internes del mòdul psiquiàtric del Centre Preventiu d’Homes de Barcelona (La Model) i d’un grup de persones integrades a l’AREP (Associació per a la Rehabilitació de les persones amb Malaltia Mental).
 
Amb el programa es va aconseguir que s’incrementés la qualitat de vida de les persones amb trastorn mental, tot afavorint el procés de rehabilitació i de reinserció social, a la vegada que fomentaven les seves capacitats cognitives, motrius, emocionals i socials, i s’incentivava la seva comunicació i capacitat d'expressió. També va donar peu a què es reduissin i compensessin els efectes discapacitants que comporta el trastorn mental, afegit, en el cas concret del mòdul psiquiàtric de La Model, a la privació de llibertat.
 
Pel què fa als Amics de la Gent Gran, unes 600 persones van participar al 25è Gran Dinar de Nadal, una de les activitats més esperades per aquelles persones grans que pateixen soledat no volguda o aïllament social. També es va promoure que els voluntaris/es acollissin una persona gran en algun dels seus àpats de Nadal i que incrementessin la seva presència durant aquestes dates de festes. També se’ls va lliurar lots de reis per tal d’ajudar-los a pal•liar la sensació de soledat i reforçar l’autoestima.
 
Finalment, la Fundació Àmbit Prevenció va centrar el seu projecte ‘Esport i Inclusió’ amb un total de 104 activitats de lleure i esportives que van comptar amb més de 450 participants. Això ha permès incrementar recursos i reforçar la participació dels usuaris i usuàries a la lliga de futbol (que ja es portava a terme però amb menor periodicitat), així com d’altres activitats físiques que, malgrat es consideraven importants, no es portaven a terme per falta de recursos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article