Només un 14% de les cases rurals catalanes, adaptades per a discapacitats

A Espanya el percentatge és d’un 16%, segons un estudi del portal Toprural.com


El 14% de les cases rurals que hi ha a Catalunya compta amb habitacions adaptades i accessibles a persones amb mobilitat reduïda, segons un estudi realitzat pel cercador d'allotjaments en línia Toprural. A Espanya el percentatge és dos punts per sobre, del 16%,  xifres que remarquen un percentatge molt petit en un país on, segons les dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), hi ha més de 3,85 milions de persones amb alguna discapacitat (dades de 2008).

"El fet d'oferir allotjaments amb habitacions i estances adequades per a persones amb mobilitat reduïda podria ser una oportunitat d'atreure nous viatgers al turisme rural", afirma l'empresa. "No obstant això, encara és minoritari el nombre d'allotjaments que compten amb aquesta característica dins de la seva oferta".

Per comunitats autònomes, País Basc (37%), Galícia (33%), Andalusia (24%), Múrcia (24%), Castella-la Manxa (21%), Extremadura (21%) i Balears (20%) són les que presenten un major percentatge d'allotjaments rurals preparats per a l'accés de persones amb discapacitat.

Per contra, Astúries (7%), Aragó (9%), la Rioja (9%) i Comunitat Valenciana (9%) són les menys accessibles en aquest àmbit. Enmig, com Catalunya, es troben Cantàbria (16%), Castella i Lleó (14%), Madrid (13%), Canàries (12%) i Navarra (10%).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article