L'esport, clau per integrar persones amb discapacitat

La pràctica esportiva permet una actitud més positiva entre joves amb discapacitat i joves sense.


Segons el Centre d'Estudis sobre Esport Inclusiu (CEDI en les seves sigles en castellà), la pràctica esportiva permet trencar una de les princiipals barreres per la inclusió de nens i nenes amb discapacitat: l'actitud. Segons el CEDI, el contacte físic entre persones amb discapacitat i persones que no en tenen és fundamental per impulsar aquest canvi d'actitud, i l'esport és una de les millors vies per aconseguir-ho.

Quan a persones sense discapacitat se'ls ofereix la possibilitat de practicar esport amb persones amb discapacitat, la seva actitud enfront a la inclusió es torna meś positiva.
 
En total, més de 5.600 nens i nenes amb o sense discapacitat han tingut la possibilitat de practicar, els últims quatre anys algun tipus d'esport inclusiu, beneficiant-se d'una millora en la seva salut en les iniciatives esportives promogudes pel CEDI i la Fundació Sanitas dins de l'Aliança per l'Esport Inclusiu 2012-2015. El Dia de l'Esport Inclusiu, que s'emmarca dins del programa educatiu "Esport Inclusiu a l'Escola" que impulsen aquestes entitats, és una iniciativa posada en marxa amb l'objectiu de promoure la pràctica esportiva inclusiva en els centres de secundària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article