1,8 milions d'euros més per a beques menjador

El govern amplia els ajuts per garantir l'accés a tots els alumnes


A les portes de començar un nou curs escolar acabem de saber que el govern ha ampliat el pressupost destinat a beques de menjador en 1,8 milions d'euros més respecte l'any passat. Una ampliació que pretén pal·liar l'efecte negatiu a aquelles famílies que queden fora la cobertura dels consells comarcals arran de l'agumente de sol·licituds d'aquest estiu. A banda, la consellera Irene Rigau s'ha compromès a cobrir qualsevol alumne amb necessitats severes, encara que sigui necessari habilitar una partida extra de diners. 

Les beques de menjador acostumen a ser del 50% del cost del dinar, que pot arribar als 6,20 euros. Fins ara, en els casos més greus es pagava el 75%, però es recomanava no abonar el 100% de l'àpat. Ara, aquest punt també canvia i els alumnes amb situacions més greus obtindran el 100% del preu.
 
A més, per detectar i fer seguiment d'aquests casos més delicats, la Generalitat ha signat un protocol d'actuació amb l'Associació i la Federació Catalana de Municipis. Els criteris per concedir beques ara els marca en bona part cada Consell Comarcal i hi ha disparitat de criteris. Ensenyament vol unificar-los en dos anys. Com a primer pas aquest curs s'aplicarà una mateixa fórmula a l'hora de calcular la renda de la família.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article