Teixir bufandes contra la soledat de la gent gran

L’ONG Amics de la Gent Gran i El Mundo al Revés impulsen la segona edició de la iniciativa 'La bufanda de la iaia'.


L’entitat Amics de la Gent Gran i El Mundo al Revés impulsen des de setembre del 2012 el projecte solidari La bufanda de la iaia. Una iniciativa dirigida a persones de totes les edats amb afició pel punt i les labors o que tinguin interès en aprendre. L’objectiu és desenvolupar una nova manera de col·laborar amb l’ONG Amics de la Gent Gran a través del foment de les relacions entre generacions de forma divertida i fàcil. Una activitat que s’ha batejat com a moviment bufanding.

Aquest dissabte 28 de setembre arrencarà la 2a edició de La bufanda de la iaia, amb una trobada popular a Vic. I ho farà amb un espai emblemàtic d’aquesta ciutat: el carrer Jacint Verdaguer, a tocar de la plaça Major. La iniciativa solidària fa una crida a la participació de totes les persones d’Osona aficionades al punt i les labors en aquest acte, que començarà a les 11h.
 
El moviment anomenat bufanding consisteix en l’elaboració de bufandes, úniques i fetes a mà, per a després comercialitzar-les i aconseguir fons pels projectes d’atenció i sensibilització envers les persones grans. Precisament, les persones gran tenen un paper destacat en aquest projecte solidari, que fomenta l’envelliment actiu: es torna la il·lusió a les persones grans que hi participen, ja que fan quelcom que els agrada, las manté actives i se senten protagonistes de l’acció.
 
Les bufandes donades són etiquetades amb el nom de la persona que la ha fet, la seva edat i el temps dedicat a la confecció. Cada bufanda és única i en funció de l’acabat de la peça i  de la llana utilitzada, es marca un preu de sortida simbòlic (10, 15, 20 ò 30€). El comprador té la possibilitat de pujar el preu de sortida per ampliar l’impacte de la seva col·laboració.
 
Durant la 1a edició (setembre 2012-març 2013), el projecte va rebre més de 700 bufandes, que es comercialitzen per aconseguir recursos a favor de les persones grans que pateixen soledat. La venda solidària ha recaptat fins ara prop de 3.000€ per als projectes d’Amics de la Gent Gran.
 
Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des de fa 25 anys per combatre la soledat i la marginació de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article