El IV Congrés del Tercer Sector Social se celebrarà el 27, 28 i 29 de novembre a Barcelona

Pretén donar millor resposta als desafiaments que el moment actual planteja a la societat


(pdf)

El IV Congrés del Tercer Sector Social, organitzat per la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, se celebrarà sota el lema 'Avançar en igualtat i drets socials'. Aquest IV Congrés suposarà un nou pas endavant per esdevenir un sector més fort, més compromès, més reconegut i més influent. El Congrés pretén ser l'espai de trobada, de reflexió i de projecció del conjunt del Tercer Sector Social, per poder donar una millor resposta al conjunt de desafiaments que la societat i el moment actuals ens plantegen. Se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Feu clic aquí per consultar l'avançament del programa. 

Us avancem a continuació quines són les principals novetats d'aquest IV Congrés:
 
Un missatge valent
 
'Avançar en igualtat i drets socials' és el tema escollit, perquè les entitats socials volen dir ben alt que no renuncien de cap manera a l'horitzó de construir una societat amb més cohesió i més benestar. En un moment en què veus diverses qüestionen la viabilitat d'aquest objectiu, en què l'increment dramàtic de la precarietat i les desigualtats ens ho posen més difícil, en què els recursos disminueixen, i en què la nostra ciutadania planteja un nou projecte col·lectiu, el Tercer Sector vol reflexionar sobre els canvis necessaris que ens hauran de permetre seguir avançant en igualtat i drets socials.
 
3 dies en lloc de 2
 
Amb imaginació i innovació s'ha dissenyat un programa més extens que el d'edicions anteriors, que abasta de dimecres a divendres sense cost addicional. D'aquesta manera s'ofereix als congressistes més oportunitats de reflexió col·lectiva, més espais de trobada i d'intercanvi, més opcions de participació de  persones i d'entitats d'arreu del territori, i més possibilitats d'interacció amb el conjunt de les entitats i les institucions participants.
 
Activitats noves
 
Les visites 'in situ' a entitats i projectes interessants, els debats sobre els reptes del Tercer Sector o la projecció de vídeos són algunes de les activitats diferents d'aquest IV Congrés. Juntament amb l'Agora d'Experiències, aquestes activitats seran el resultat d'un ampli procés participatiu en la fase pre-congresual, en la qual centenars de persones i d'entitats han presentat les seves propostes.
 
Un programa paral·lel
 
Les activitats habituals per als congressistes es complementaran amb un 'programa paral·lel' d'accés gratuït per a d'altres persones interessades i per al públic general. Així, per exemple, seran d'accés lliure la Mostra d'entitats i també la sessió plenària del dimecres a la tarda, amb la conferència inaugural inclosa.
 
Amb un pressupost menor
 
A causa de la situació de crisi que viu el país i el propi Tercer Sector s'ha procurat fer un Congrés més auster que els anteriors. Alhora que s'ha reforçat la qualitat dels continguts, s'han reduït en diverses despeses accessòries: no hi haurà traducció simultània, hi haurà menys activitats simultànies i així s' hauran de llogar menys sales, i els refrigeris seran més senzills.
 
I amb nous preus reduïts
 
A més de mantenir els preus d'inscripció del darrer Congrés malgrat l'increment de l'IVA i d'altres costos, s'han creat noves tarifes reduïdes per a estudiants, aturats i jubilats. També es donaran noves facilitats per als viatges i l'allotjament dels congressistes procedents de fora de Catalunya.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article