Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral a Barcelona

Durant tot el cap de setmana la ciutat Condal acollirà unes Jornades de celebració organitzades per la Confederación ASPACE i la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral.


Barcelona acollirà durant aquest cap de setmana les Jornades de celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, un esdeveniment organitzat per la Confederación ASPACE i la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral que reunirà a més de 400 persones entre familiars, professionals i persones amb paràlisi cerebral, procedents de diferents punts de l’estat espanyol.

A l'acte de presentació, que va tenir lloc aquest dijous 10 d'octubre a l'Hotel Barceló Sants de   la ciutat comtal, hi van acudir Jaume Marí, president de Confederación ASPACE; Mercè Batlle, secretària de la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral; Irma Rognoni, regidora de Família, Infància, Ús del temps i Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona; Glòria Tàpias, directora de relacions institucionals i RSC d'Ipsen Pharma i Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya.   
 
Segons el president de Confederación ASPACE, "les jornades són un acte on els veritables   protagonistes són les persones amb paràlisi cerebral, i segur que tots els tallers i ponències seran molt profitosos per a tots, ja que aprendrem molt d'ells i de les experiències que compartiran públicament ".   
 
Per la seva banda, Mercè Batlle, secretària de la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral, va mostrar la seva satisfacció de celebrar aquestes jornades a Catalunya: "Estem molt agraïts de l'acollida i la implicació que hem obtingut dels professionals de les entitats de la nostra federació, així com la gran acceptació dels diferents col·laboradors que s'han sumat a aquestes jornades. A tots ells els volem agrair que hagin contribuït a fer-les realitat."   
 
Els actes s'iniciaran avui dia 11 d'octubre amb diferents visites turístiques per la ciutat de Barcelona. L'activitat de les jornades s'intensificarà el dissabte, amb ponències i tallers relacionats amb aquesta discapacitat i, en molts casos, protagonitzats per persones amb paràlisi cerebral. Dissabte a la nit, a més, tindrà lloc un sopar associatiu que comptarà amb la presència de diferents autoritats, com el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz.   
 
El diumenge al matí estan previstes noves ponències i una actuació teatral i musical ideada i protagonitzada per diferents grups artístics de les entitats de paràlisi cerebral de Catalunya. Aquest espectacle posarà el colofó als tres dies de jornades lúdiques però alhora   reivindicatives. "Les entitats de paràlisi cerebral fem una gran tasca amb l'objectiu primordial de defensar els drets de les persones amb aquesta discapacitat, ja que no podem permetre sota cap concepte, que la crisi o les retallades ataquin directament aquests drets”, va   comentar Jaume Marí, president de Confederación ASPACE . 
 
Les jornades compten amb la col·laboració i el suport de l'Ajuntament de Barcelona i entitats com ONCE . "Estem molt orgullosos d'acollir un acte d'aquest calibre i amb aquesta sensibilitat,   i que a més implica tanta gent en favor d'un mateix valor", va afirmar durant la presentació de   les jornades Irma Rognoni, regidora de Família, Infància, Ús del temps i Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona. "Actes com aquests", va afegir, "contribueixen a que la ciutat de Barcelona sigui més justa i igualitària".   
 
Per la seva banda, Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya, es va mostrar molt satisfet de col·laborar amb aquestes jornades: "Les persones amb paràlisi cerebral es mereixen que les administracions no s'oblidin dels recursos especialitzats que   necessiten", i va defensar les jornades que demà començaran a Barcelona com la millor manera perquè el col·lectiu defensi els seus drets. 
 
Coincidint amb les Jornades de celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, els carrers de Barcelona seran l'escenari, dissabte al matí, de la tercera edició de la cursa solidària "En marxa per la paràlisi cerebral", que compta amb prop de 2.000 inscrits. La cursa discorre en dos circuits, un d'un quilòmetre i un altre de cinc, i té com a objectiu principal sensibilitzar la ciutadania sobre la paràlisi cerebral, la tercera discapacitat de l'estat espanyol. "Estem especialment satisfets de col· laborar en un acte tan significatiu", comenta Glòria Tàpias, directora de relacions institucionals i RSC d'Ipsen Pharma, empresa patrocinadora de la cursa, que a més va celebrar el fet que aquest any la cursa s'inclogui dins dels actes del Dia Mundial de la paràlisi cerebral.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article