Es constitueix una nova comissió permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració

La Direcció General per a la Immigració ha resolt quines seran les entitats que formaran part de la Taula de Ciutadania i Immigració durant els propers tres anys.


Les entitats  que en formaran part són la Fundació SER.GI, Càritas Diocesana de Barcelona, l'Associació Reintegra, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, SOS Racisme Catalunya, ECAS - Entitats Catalanes d'Acció Social i la Creu Roja.

Les entitats que formen part de la Taula de Ciutadania i Immigració són de dos tipus, per un costat entitats que treballen en el camp de l'atenció a la immigració estrangera i per l'altra entitats conformades per persones d'origen immigrant, que tenen com a objectiu la defensa dels drets i els interessos del seu col·lectiu. En aquest segon grup s'ha seleccionat a la Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya, l'Associació de Dones Xineses a Catalunya, l'Associació Mujeres Pa'lante, l'Associació Cultural Mediterrània de l'Hospitalet, l'Associació per a la Ciutadania i la Cooperació La Llum del Nord, l'Associació Romanesa de Catalunya, la Coordinadora d'Associacions Senegaleses de Catalunya i la Federació Catalana d'Entitats Pakistaneses.
 
La Taula de Ciutadania i Immigració és un òrgan de consulta i participació per a les polítiques de gestió del fet migratori que promou la Generalitat de Catalunya. La Taula es va crear el 2008 en substitució de l'anterior Consell Assessor de la Immigració.
 
És un òrgan per a la participació del conjunt de la població i de les seves organitzacions en les polítiques de ciutadania i immigració. Pretén dotar la Generalitat, els ens locals, les entitats, els sindicats i les patronals d'un espai de diàleg i intercanvi d'informació que fomenti la cooperació estratègica en l'àmbit de les polítiques d'immigració d'una forma descentralitzada.
 
Els objectius de la Taula de Ciutadania i Immigració són el foment de la participació de la població immigrada estrangera, de la població retornada i del conjunt de la població en el seguiment d'aquelles matèries i polítiques vinculades al fet migratori. També contribuir a la incorporació de la població immigrada i retornada al teixit associatiu de la societat catalana, la sensibilització de la societat catalana sobre el fet migratori i la no discriminació i la promoció de respostes a les necessitats específiques de les dones migrades i retornades.
 
La Taula està formada per la suma de diferents òrgans interns: el Plenari, la Comissió Permanent, els Grups de Treball i les Taules Territorials.
 
Les funcions de la Comissió Permanent són el desenvolupament i el seguiment dels programes vinculats al Pla de ciutadania i immigració, el seguiment de les polítiques locals, estatals i europees en aquesta matèria, i l'impuls i dinamització dels debats dels Grups de Treball i les Taules Territorials de la Taula.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article