Una app per conèixer els riscos de les drogues

És una iniciativa del Ministeri de Sanitat que s'engloba dins del Pla Nacional sobre Drogues i està destinada principalment als joves.


Una nova aplicació per mòbils intel·ligents i tauletes donarà conèixer els riscos reals del consum de drogues i altres addiccions. L'aplicació indicarà, de forma ràpida, si el consumidor ja té problemes amb alguna substància i quin és el centre hospitalari més proper. El Pla Nacional sobre Drogues, dins del qual s'inclou l'aplicació, l'ha presentat la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato i ha estat desenvolupada per la Fundació Telefònica i l'empresa Fraile y Cuevas.

Aquesta és la primera app d'aquestes característiques i incorpora un mapa interactiu de la xarxa de centres assistencials i altres recursos públics a tot l'estat espanyol, en el qual es pot localitzar quin és el centre que té més a prop l'usuari, on es podrà assessorar i rebre informació sobre el tractament de la seva addicció.

En la nova eina s'inclouen testimonis d'experts, que contesten als principals dubtes, els mites i realitats de les drogues i que informen als pares sobre què poden fer davant la sospita que els seus fills estiguin començant a consumir. A més de dades útils per als joves i les seves famílies, l'aplicació inclou informació útil per als professionals sobre la legislació vigent, sobre el contingut del Pla Nacional sobre Drogues i l'estratègia 2009-2016 i els plans d'acció.

Més informació: App per dispositius mòbils.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article