La Marató de TV3 estarà dedica a les malalties neurodegeneratives

L'edició de 2013 es farà el diumenge 15 de desembre i té per lema 'La solidaritat no degenera'


La campanya de sensibilització de l’edició 2013 mostra com tres persones (en Rafael, la Lourdes i la Imma) que pateixen una malaltia neurodegenerativa fan un esforç per superar les limitacions de la patologia i col·laborar amb la Marató. Perquè la solidaritat no degenera.

La 22a edició de La Marató de TV3, que se celebrarà el 15 de desembre, se centrarà en malalties com el Parkinson, l’Alzheimer o l’Esclerosi Múltiple. Malalties que afecten el sistema nerviós i que van acompanyades de processos degeneratius que incideixen en la vida social, sentimental i laboral dels pacients i de les seves famílies.

Tots i els avanços mèdics, encara no es coneix la causa d’aquestes malalties ni existeix una cura. És per aquest motiu que esdevé necessari avançar en la detecció d’aquestes i minimitzar els seus efectes gràcies als tractaments i els medicaments que controlen els símptomes. Així mateix, cal continuar desenvolupant línies d’investigació que ajudin a prevenir i aturar aquestes malalties mitjançant tractaments definitius i eficaços que permetin a aquestes persones tenir una vida plena.

Arreu de tot el territori ja hi ha preparats més de 1000 acte per donar suport econòmic a la Marató i es preuveu que la xifra ascendeixi molt més. Com cada any, la Marató també ha preparat un llibre i un disc. El disc de 'La Marató', que arriba enguany 22a edició, es vendrà el diumenge 1 de desembre conjuntament amb tretze diaris. El disc compta amb la participació de 32 artistes, que interpreten divuit cançons, i porta per títol 'La solidaritat no degenera'. El llibre, amb el mateix títol, té relats de 16 autors i es distribuirà en llibreries catalanes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
3.
Si la Gent dona diners ala Marato ,es per qué la investigacio a Catalunya no es pari , hi es poguin curar a les persones almenys Impedir pateixin tan .Curar persones primer sa de buscar la solucio hi medicina .SI NO TE AGRADA LA MARATO no la miris ningu te obliga .. LA GENT que hi colobora hi don diners hufa de bona voluntat HI amb la esperança de acabar amb les malesties que pateixen les persones CLAR Qui viu en persones SANAS Mai podrá patir com elque viu en persones molt malaltes emfermas he aquesta es la gran diferencia TINDRA COR HO NO TINDRAL Antonio TU SENSE COR PODRIES VIURA COM CARECES DE SENTIMIENTO HUMANO qui don diners ala .. MARATO te COR hi diners clar je je ..Deixa a la Gent fer lo que volem fer SENSE LA SOLIDARITAT Moltes coses no es podrien fer no podrien tenir un BANC DE ALIMENTS ...LA MARATO ES Igual de Solidaria nomes ques per la SALUT DE LES PERSONES .. Nomes cal veura que persones molt importantes benen a Catalunya als nostres HOSPITALS a curarse son dels millors del MÓN .. Per que huson GRACIAS MOLT ALA MARATO que ajuda fer millor els nostres hospitals hi mentges JO NOMES DIC ....QUI TINGUI COR HI DINERS AJUDIN ALA MARATO Guanyarem tots SABEU QUES CRIMINAL LO QUE VA FER RAJOY EL GOVERN ESPANYOL .....RETALLAR LA LLEI DE LA DEPENDENCIA Per el RAJOY Presidente español del P.P. tenir mes diners cuan va de viaje a mirar la Seleccio Espanyola JUGA amb els seus amics hi es gasta una fortuna DE DINER PUBLIC MALVARSACIO DE FONS PUBLICS Hu podrían cualificar dintra dels avions privados que agafa paga tot en diners public clar
  • 0
  • 0
Lluís G
2.

Sí Antonio però mentre no hi hagi prou inversions per a la investigació des de l'estat, algú ha de cercar solucions a aquestes malalties, no trobes?

  • 0
  • 0
antonio centeno
1.

Em sorprèn, i em preocupa, que un portal d'acció social (com és aquest) faci apologia d'un engendre medicalitzador i caritatiu com La Marató. Parlant de La Marató fa 3 anys... http://bit.ly/17hnpRX

  • 0
  • 0

Comenta aquest article