Augmenten un 50% els adolescents morts per la sida al món

Ho diu un informe d'UNICEF que es va fer públic ahir coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA


L'informe d'UNICEF diu que el nombre d'adolescents d'entre els 10 i els 19 anys morts per la sida ha passat dels 71.000 l'any 2005 als 110.000 al 2012. Un dels motius principals d'aquest ascens és la falta d'accès al tractament.

Marta Arias, directora de sensibilització d'Unicef Espanya, explica: "Estem parlant de molts països d'Àfrica i d'Àsia on molta gent no té accés a centres de salut i en concret els infants i els adolescents tenen menys possibilitats que els adults d'accedir tant a la detecció com als tractaments". A aquesta problemàtica, Cecilia Ferreira, especialista en sida de Metges sense Fronteres, ha afegit que encara no s'han descobert tractaments idonis per als infants que neixen afectats pel virus del VIH: "Les formulacions que tenim avui dia no són prou adequades per a les criatures. En això hi ha un retrocés perquè, donat que no neixen criatures amb VIH als països rics, no és un mercat atractiu", ha dit Ferreira.

Unicef considera que per evitar la infecció de dos milions de persones farien falta 4.000 milions d'euros destinats a "iniciatives com totes les destinades a prevenir el contagi mare-fill, també el tractament amb antiretrovirals a les persones que ja estan infectades, i també altres iniciatives orientades a la prevenció, com pot ser l'accés als preservatius o la circumcisió masculina mèdica voluntària, que també redueixen els contagis".

La ONG considera que s'ha "avançat moltíssim en les dues últimes dècades, hem fet avenços increïbles, però estem a meitat de la corba i si ara abaixéssim els braços seria una pena perquè tot allò que s'ha assolit es perdria", diu, en un món on encara hi ha 34 milions de persoens infectades per la sida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article