Catalunya, per sobre de la mitjana europea en supervivència al càncer

Son dades de l'estudi Eurocare-5 que constata que la xifra d'adults supervivents ha augmentat de manera constant al continent europeu.


Catalunya s'ubica per sobre de la mitjana europea pel que fa a la supervivència de malalts oncològics, segons els resultats de l'estudi EUROCARE -5 , publicats el passat 5 de desembre a la revista "Lancet Oncology". Les dades relatives a Catalunya provenen dels registres de Tarragona i Girona durant el període 2000-2005 i es refereixen als pacients que han sobreviscut almenys cinc anys després d'haver estat diagnosticats de càncer.

Prenent com a base aquestes dades, Catalunya presenta -per a la majoria de tumors- una supervivència per sobre de la mitjana europea: estómac (26,8 % enfront del 25,1%), recte (56,4% respecte del 55,8%), mama (84,6% en relació a un 81, 8%), ovari (38,7% sobre un 37,6%) i pròstata (85,6% enfront del 83,4%).

A més a més, l'informe demostra que la xifra d'adults supervivents ha augmentat de manera constant en el continent, però que encara hi ha grans variacions entre països. Així, els països nòrdics, els d'Europa Central i alguns del sud, són els que presenten una índex major de supervivència, mentre que els de l'est són els que registren morts més primerenques. En una segona anàlisi, el càncer infantil representa tot just un 1% de tots els diagnòstics.

L’Eurocare dedicat als tumors infantils també constata una millora de gairebé cinc punts percentuals en la supervivència dels infants fins a 14 anys. Segons aquest treball, entre 2005 i 2007, gairebé el 80% dels infants diagnosticats segueix amb vida als cinc anys de diagnòstic (mentre que en el període 1999-2001 aquest percentatge era del 76%). A Espanya, les dades provenen del Registre Nacional de Tumors Infantils.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article