Aprovat el Projecte de Llei del Protectorat de fundacions i associacions

El va aprovar el passat mes de desembre el Govern català i regula fundacions i associacions declarades d'utilitat pública.


Després de tancar el procés d'informació pública i al·legacions, el passat mes de  desembre el Govern de la Generalitat va aprovar el Projecte de llei del Protectorat de Fundacions i de verificació de les associacions declarades d’utilitat pública, el qual incorpora mecanismes de control intern i de foment de l’autoresponsabilitat de les entitats.

Les principals novetats d’aquest Projecte de llei del Protectorat és la incorporació de funcions inspectores, mesures sancionadores i òrgans de control intern dins les entitats i de responsabilització dels patrons.

L’objectiu d’aquesta novetat legislativa és respectar l’autonomia de gestió i permetre una actuació àgil i eficient per part del Protectorat i de l’òrgan de supervisió, tot fomentant l’autoresponsabilitat de les entitats amb la finalitat d’aconseguir una mínima intervenció per part de l’Administració.

Amb relació amb aquesta darrera pretensió, aquesta normativa incorpora una nova potestat sancionadora, la qual ha d’actuar com a mecanisme dissuasiu de les conductes contraries a les obligacions administratives i que fa responsables als membres del òrgans de govern i les persones que exerceixen funcions de direcció de les infraccions que es puguin esdevenir, sempre i quan la seva responsabilitat sigui individualitzable.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article