Premi Solidaritat a la Coordinadora d'ONG de les comarques gironines i Alt Maresme

El premi, organitzat per l'Institut drets Humans de Catalunya (IDHC) ha concedit la menció especial Mitjans de Comunicació a Ràdio Nikosia.


La Coordinadora d’ONG de les comarques gironines i l’Alt Maresme, que reuneix a més de 80 entitats que treballen pels drets humans, la pau i el desenvolupament, ha estat guardonada amb el Premi Solidaritat. En el marc d'aquest premi, s’ha concedit la menció especial Mitjans de Comunicació a Ràdio Nikosia, emissora realitzada per persones diagnosticades amb problemes de salut mental que lluiten contra l’estigma i exclusió social que pateix aquest col·lectiu.

El dijous 9 de gener es va reunir el tribunal de l'edició 2013 del Premi Solidaritat, un guardó que atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya des de 1987 en reconeixement a persones i entitats destacades per la seva lluita a favor dels drets humans. De les 19 candidatures presentades, el tribunal ha volgut reconèixer en aquesta ocasió a la Coordinadora d’ONG de les comarques gironines i l’Alt Maresme, una plataforma que reuneix a 83 entitats que treballa pels drets humans, la pau i el desenvolupament tant a casa nostra com arreu del món.

La Coordinadora d’ONG de les comarques gironines i l’Alt Maresme va néixer ara fa 20 anys per aglutinar i impulsar el treball de les entitats de les comarques gironines dedicades principalment a la cooperació al desenvolupament. Al llarg d’aquest 20 anys, la Coordinadora ha sabut integrar altres entitats i organitzacions que treballen per la pau i pels dretes humans també a casa nostra. De fet, s’ha destacar la integració de les entitats representants del col·lectiu immigrant de les comarques gironines, actors clau tant en la cooperació amb els seus països d’origen com el desenvolupament i la protecció dels seus drets a casa nostra.

Radio Nikosia, menció especial mitjans de comunicació

Des de 1998, l'IDHC atorga també una menció especial als mitjans de comunicació que, en l'exercici de la seva tasca informativa, aborden de manera decidida la defensa i protecció dels drets humans.

En aquesta ocasió la menció especial Mitjans de Comunicació ha recaigut en Radio Nikosia, emissora nascuda fa més de 10 anys al voltant d’un grup de persones diagnosticades amb problemes de salut mental per lluitar contra l’estigma i l’exclusió social que pateixen molts cops invisibles en els mitjans de comunicació.

El premi i la menció seran lliurats en un acte públic que tindrà lloc el proper 18 de febrer al Parlament de Catalunya. Durant l'acte els guardonats rebran una placa commemorativa i es lliurarà a la Coordinadora d’ONG de les comarques gironines i l’Alt Maresme una obra de l'escultor Jaime de Córdoba, especialment creada per a aquest premi.

El tribunal del Premi reuneix a representants del moviment social i solidari de Catalunya. Per aquesta edició, el jurat està format per Miriam Acebillo, presidenta de la Federació Catalana d’ONG per la Pau, el Drets Humans i el Desenvolupament; Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social; Lita Àlvarez, directora de la Fundació Quatre Vents (Premi Solidaritat 2012); David Bondia, director de l’IDHC; Paquita Deltell, presidenta de la Coordinadora d'Ongd i altres Moviments Solidaris de Lleida; Àlvar García Trabanca, guardonat amb el Premi Solidaritat 2011; Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau; Jaume Saura, president de l’IDHC.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article