La Síndica insta l'Ajuntament a fer un pla per reduir el nombre de persones sense llar a Barcelona

Vilà planteja la posada en marxa d'un model d'allotjament diversificat pels afectats, en funció de les necessitats personals i familiars


La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, veu molt urgent que l'Ajuntament posi en marxa un pla específic d'actuació, amb un pressupost concret, per combatre l'important nombre de persones sense llar i l'exclusió residencial a la capital catalana. 

La defensora planteja fer un abordatge extraordinari del sensellarisme a Barcelona que ha de passar inicialment per fer una radiografia completa del perfil i les necessitats dels afectats, i per buscar alternatives adients a la seva situació. Vilà proposa la posada en marxa d'un model d'allotjament diversificat en funció de les necessitats personals i familiars dels afectats i la seva excució a curt i mig termini. 
 
Segons dades del Servei d'Inserció Social (SIS) de l'Ajuntament, incloses en la Diagnosi 2013. Les persones sense llar a la ciutat de Barcelona i l'evolució dels recursos de la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar, el passat març hi havia a la ciutat 2.933 persones sense llar, un 45% més que l'any 2008, a l'inici de la crisi. Del total, 870 ciutadans dormien al carrer, 595 vivien en assentaments i 1.468 estaven allotjats en recursos residencials de la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL). 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article