'Vacances en família' ofereix més de 47.000 places a la xarxa d'albergs de la Generalitat

Un total de 9.023 famílies amb fills menors de 18 anys s'hi podran acollir, amb descomptes per les nombroses i les monoparentals


El Departament de Benestar Social i Família ha obert avui el període de preinscripcions al programa 'Vacances en família'. En aquesta desena edició s'ofereix un total de 47.057 places, 2.062 més de les que es van oferir l'any 2013.

El programa facilita a les famílies residents a Catalunya amb fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d'unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d'alt interès turístic i cultural.
 
El preu del programa continua essent de 26,35 euros per persona i nit. Els infants menors de 3 anys tenen l'estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d'un 25%.
 
D'altra banda, les famílies nombroses i monoparentals tindran un 10% de descompte en tots els serveis. Un total de 316 famílies monoparentals i 779 nombroses es van beneficiar d'aquesta reducció en l'edició de l'any passat. Enguany es calcula que es podran beneficiar d'aquest programa un total de 9.023 famílies, 722 més que l'edició anterior.
 
L'objectiu de “Vacances en família” és posar en valor el temps que comparteixen pares i fills i intensificar els seus vincles afectius. A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D'aquesta manera, s'intensifica encara més l'orientació social i de servei públic de les instal·lacions de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya.
 
Des de la seva posada en marxa l'any 2005, 30.725 famílies o el que és el mateix 115.758 persones han gaudit d'aquest programa, generant un total de 355.851 pernoctacions.
 
Compartir les activitats de lleure
 
“Vacances en família” també incideix en compartir i aprendre a compartir les activitats de lleure. Per això s'han programat activitats i espectacles (titelles, màgia, pallassos, ioga en família, cants, balls i tallers de manualitats, entre d'altres) en els torns de més de dues nits, adreçats a les famílies amb fills més petits. Com a novetat d'aquesta edició hi haurà activitats de descoberta de l'entorn en aquells albergs situats en espais més naturals o emblemàtics.
  
Famílies destinatàries i procés d'inscripció
 
El programa està adreçat a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d'edat (0 a 17 anys). Els participants del “Vacances en família” tindran la possibilitat de passar unes vacances als albergs de la Generalitat en diferents èpoques de l'any i de diferent durada. Els períodes són Setmana Santa, estiu, els ponts de maig, de Sant Joan, de la Diada i de desembre, i els caps de setmana de març de 2014 a febrer de 2015.
 
Les famílies interessades es poden preinscriure del 3 al 24 de febrer al  web del programa o de la Secretaria de Família. Amb la formalització de la preinscripció s'obté un número per participar en un sorteig públic davant notari que servirà de referència per assignar definitivament les places. Aquest sorteig es farà a la seu de Loto Catalunya el dia 26 de febrer.
 
Les famílies que no obtinguin plaça en aquest sorteig, així com aquelles que vulguin optar a participar al programa entre el setembre de 2014 i el febrer de 2015, podran fer la preinscripció entre el 30 de juny i el 21 de juliol.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article